Държавният глава на САЩ Джо Байдън обяви нов пакет военна

...
Държавният глава на САЩ Джо Байдън обяви нов пакет военна
Коментари Харесай

Байдън официално обяви нов пакет помощ за Украйна на стойност $375 млн.

Държавният глава на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 375 млн. $ след срещата си с президента Володимир Зеленски в коридорите на срещата на върха на Г-7 в Хирошима, Япония. Той идва на фона на новините за завладяването на от съветските сили и дълго чаканата пролетна контраатака на Киев.

Байдън съобщи, че Съединени американски щати вършат всичко допустимо, с цел да укрепят защитата на нападнатата страна, с цел да даде отпор на съветските сили. И сподели, че пакетът военна помощ включва муниции, артилерия и бронирани машини. „ Заедно с цялата група на Г-7 ние поддържаме Украйна и давам обещание, че няма да се оттеглим “, увери още той Зеленски.

За да се поддържат стабилно задачите на Украйна във войната, се разискват взаимни старания със съюзнически и партньорски страни за образование на украински водачи на изтребители от четвърто потомство като F-16. След като в продължение на месеци Съединени американски щати упорстваха, че Украйна не се нуждае от такива самолети за защитата си, Вашингтон най-сетне отстъпи пред натиска.

Решението бе несъмнено от Зеленски като „ историческо “.

Зеленски съобщи в обява в Twitter, че двамата са разискали по-нататъшното съдействие за подсилване на защитата на Украйна, както и украинската формула за мир и бъдещо възобновяване.

С новия пакет цената на изпратената на Украйна помощ от Съединени американски щати възлиза на към 37 милиарда $, уточни Зеленски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР