Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин очаква засилване на

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин очаква засилване на
Коментари Харесай

Путин очаква засилване на санкциите от Запада

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин чака усилване на глобите, с които Западът към този момент се самонаказа, предава ТАСС. Съответната прогноза той е направил в границите на съвещание по икономическите въпроси.

“Трябва да сме готови за обстоятелството, че западният санкционен напън ще се ускори. Да, през последните години нашите така наречен сътрудници към този момент одобриха безчет пакети от наказания. Самите те се оплетоха в тези наказания, пробваха се да ни санкционират, само че в последна сметка, както виждаме – това е изцяло явно нещо, това е видно от статистиката, те самонаказват личната си стопанска система ”, акцентира Путин.

По-рано Bloomberg заяви, че като част от 12-ия пакет от наказания против Руската федерация, Европейският съюз възнамерява да вкара търговски ограничавания. Общият им размер се прави оценка на 5,3 милиарда $, съобщи “Фокус ”.

Източници на организацията разкриха, че новите препоръчани ограничавания ще обиден износа на заваръчно съоръжение, химически артикули и други технологии. Всички те може да се употребяват за военни цели. Общността също по този начин обмисля възбрана на софтуерни лицензи и импорт на избрани обработени метали, алуминий и строителни артикули, както и диаманти. Очаква се в новия санкционен лист на Европейски Съюз да бъдат включени и над 100 физически и 40 юридически лица.

Още вести четете в категорията ни Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР