Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин е отправил към

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин е отправил към
Коментари Харесай

Путин поиска руски изтребители да ескортират самолета му при посещението в Турция

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин е отправил към Турция извънредно условие за образуване на визитата му – самолетът му да бъде ескортиран от съветски изтребители по време на полета му до Анкара, оповестява, като се базира на източници, поискали анонимност.

Събеседниците на медията разясняват, че молбата се дължи на опасения за допустима заплаха по маршрута на полета, по-специално от украинските системи за противовъздушна защита.

Двама някогашни турски посланици дефинираха настояването като " извънредно извънредно “ и подчертаха, че е малко евентуално да бъде изпълнено. Турските управляващи биха могли да уредят задгранични водачи да бъдат ескортирани от техните лични бойни самолети, само че ескортът на самолета на Путин от съветски самолети е казус, който може да засегне сигурността на въздушното пространство на НАТО.

Освен това Москва е изразила угриженост за сигурността на настаняването на политика в огромните хотели в Анкара, които са благосъстоятелност на американски компании. Алтернатива би била държавна къща, само че подобен протокол също е извънредно необичаен.

Планирано посещаване на съветския президент при започване на октомври към този момент е под подозрение, защото турските управляващи обмислят да откажат да изпълнят настояванията на съветския водач, уверени са в редакцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР