Държавният глава на Беларус Александър Лукашенко е наредил половината армия

...
Държавният глава на Беларус Александър Лукашенко е наредил половината армия
Коментари Харесай

Половината армия на Беларус е в бойна готовност заради „външни заплахи“

Държавният глава на Беларус Александър Лукашенко е наредил половината войска на страната да има бойна подготвеност поради опасения от „ външни закани “.

„ И за какво в този миг НАТО започнаха да разпростират войски покрай нашите граници? Те разположиха учения навръх границата. Какво съм задължен да направя? Аз също разпрострях военни на границата, приведох половината войска в бойна подготвеност “, съобщи пред публицисти Лукашенко, представен от държавната организация БелТА.

Според него сега съществува действителна военна опасност. „ Онези зад граница би трябвало да се успокоят и да помислят какви последици могат да донесат на Европа проблемите в Беларус “, разяснява президентът. „ Те (на запад) не се нуждат от Беларус. Беларус е трамплин, както нормално, за Русия “, добави още той.

Вчера стана ясно, че Русия е основала запас от полицейски чиновници по молба на Лукашенко. Той обаче ще бъде употребен, само в случай че обстановката излезе от надзор. „ Чухте през вчерашния ден изказването на нашия комшия и мой добър другар (руския президент Владимир Путин). Думите му не значат, че руснаците желаят да защитят Беларус. Можем да го създадем сами. С съветския президент би трябвало да разберем какво може да се случи, в случай че пропуснем нещо “, означи водачът на Беларус по тематиката.

По-рано той упрекна НАТО в усилване на наличието на войски по границата на страната. От алианса отхвърлиха изказванието и генералният секретар Йенс Столтенберг прикани Лукашенко да почита главните права на хората.

Протестите против властта в столицата Минск не стихват – съгласно локални деятели за гражданските права нощес на площад „ Независимост “ са били арестувани 264-ма души, измежду които минимум 10 журналиста, в това число от осведомителните организации ТАСС, „ Ройтерс “ и „ Асошиейтид Прес “, както и от „ Би Би Си “. Гражданите не са удовлетворени от резултатите от извършените при започване на август президентски избори, съгласно които Лукашенко печели безапелационно 6-и следващ мандат с малко над 80% от вота на гласоподавателите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР