Държавният глава на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев

...
Държавният глава на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Покупката на Ф-16 не е само пари, а геостратегическо решение

Държавният глава на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев беше специфичен посетител в студиото на " Денят стартира " с Георги Любенов с разбор по най-актуалните обществено-политически въпроси и проблеми. Плевнелиев разяснява и най-важното събитие след европейския избор - изборът на ръководител на Европейската комисия.

Росен Плевнелиев, президент на Р България 2012-2017: В сложни времена се изискват водачи. Наистина възможностите на господин Манфред Вебер са минимални тъй като, той е водач на партия в Екологичен потенциал, само че е бил президент или министър - ръководител.
Шансове на Франс Тимерманс също понижават, а трендовете в политическите среди оформят като все по-силна кандидатурата на Мишел Барние, добави Плевнелиев.

Относно слуховете за издигането на Кристалина Георгиева за нов български еврокомисар и даже ръководител на Европейската комисия, Плевнелиев съобщи:
Росен Плевнелиев, президент на Р България 2012-2017: Ние се гордеем извънредно доста с Кристалина Георгиева, тя е най-високо позиционираната и сполучлива българска жена. Много се спекулира дали би напуснала позицията на основен изпълнителен шеф на Световната банка и да отиде в борбата за еврокомисар или ръководител на Европейската комисия.
Не съм аз индивидът, който да приказвам от нейно име, само че в една доста огромна степен на възможност Екологичен потенциал би подходил по-скоро на силата на разпоредбите, които самият той е задал. Българското държавното управление има своята кандидатура в лицето на Мария Габриел за еврокомисар, безапелационен е Плевнелиев.
 Юнкер не изключва вид жена да оглави Еврокомисията Юнкер не изключва вид жена да оглави Еврокомисията
Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер не изключва опцията на неговия пост да пристигна жена. Той се застъпва и за увеличение бро...

Плевнелиев разяснява и визитата на срещата на сегашния президент Румен Радев в Санкт Петербург с съветския държавен глава Владимир Путин.
Росен Плевнелиев, президент на Р България 2012-2017: Държавният глава би трябвало да знае къде стоим, а през днешния ден би трябвало да знаем, че към този момент се е скарал с държавното управление на Съединени американски щати. Той го упрекна в корупция поради договорката с Ф-16, а тя е утвърдена от Сената. Той изгуби доверието на американското държавно управление и прави всичко допустимо, с цел да раздели Европейски Съюз. Покупката на Ф-16 е стратегическо решение на българската страна, с цел да покаже къде стоим. Ако ние не купим Ф-16, ще изпаднем в извънредно тежка геополитическа обстановка и ще изгубим доверието на американската страна. Покупката не е единствено пари, а е геостратегическо решение.
По тематиката с доставките на газ за България, Плевнелиев съобщи, че не трябва да разчитаме на гориво само от Русия. Когато сме зависели от един монопол, в никакъв случай не сме печелили, безапелационен е той.
 Конгресът на Съединени американски щати утвърди финансовата рамка за 8 изтребителя F-16 за България Конгресът на Съединени американски щати утвърди финансовата рамка за 8 изтребителя F-16 за България
Конгресът на Съединените американски щати е дал позволение България да получи опция за закупуване на повсеместен пакет за 8 изтребителя F-16 Блок-70...

Според Плевнелиев, по-големият проблем за ГЕРБ и всички партии в действителност е ниската избират интензивност на евроизборите. Тя е един сигнал към всички, освен към ГЕРБ, доказателство, че жителите имат ниско равнище на доверие към институциите и политическите водачи като цяло.

Той разяснява и знаковата оставка на Цветан Цветанов от всички управителни постове в ГЕРБ.
Росен Плевнелиев, президент на Р България 2012-2017: Г-н Цветанов си потегли след един мъжки и доста почтен диалог с премиера Бойко Борисов, траял 3,5 часа, за който обществото разбра. Изключително съм признателен на господин Цветанов, който ми даде цялостната оперативна независимост за деяние по време на акцията за президентските избори през 2011 година Аз и екипът ми сме доста признателни, тъй като той ни сподели желязна дисциплинираност, доста мощна работа с милионите българи по градовете.
Цветан Цветанов гледа на ГЕРБ като на своя рожба, на свое дете и той не би го наранил. Неговият остров е неговото семейство и в случай че ГЕРБ е неговото политическо семейство, той не би направил внезапни стъпки против него, безапелационен е Плевнелиев. Няма никакво подозрение, че Цветанов и Борисов са тандем, който сътвори и направи ГЕРБ, добави президентът.

Според Плевнелиев, като партия ГЕРБ толкоз дълго е доминирала в политическия живот, че самата тя би трябвало да си дава сметка за инфлацията в политиката. Ако считаме, че Бойко Борисов има проект да извади нови лица на дневен ред, да даде нови ясни цели - то тогава би могъл и да успее, добави той.
 Борисов: Нямаше трети вид в диалога с Цветанов Борисов: Нямаше трети вид в диалога с Цветанов
След съвещание на изпълнителната комисия на ГЕРБ и среща с всички 28 регионални шефове на партията, водачът на ГЕРБ и министър председател Бойко Борисов разгласи, ч...

По тематиката за намаляването на партийните дотации от 11 на 1 лева, което предложи министър председателят Бойко Борисов, Плевнелиев е безапелационен, че това няма да проработи.
Росен Плевнелиев, президент на Р България 2012-2017: Все повече и повече се залага на популизма. Видяхме по какъв начин водачът на социалистите Корнелия Нинова загуби, залагайки напълно на популизма на евроизборите. Излизането на Българска социалистическа партия от Народното събрание беше популистки, само че неработещ акт. В този смисъл намаляването на партийните дотации за мен е популистко и дълготрайно неработещо деяние.
Вижте целия диалог с Росен Плевнелиев във видеото!
 Бойко Борисов: Предлагаме 1 лев дотация на партиите Бойко Борисов: Предлагаме 1 лев дотация на партиите
Вкарваме закон за 1 лев дотация на партиите, съобщи министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР