Държавният глава на Австрия Александер Ван дер Белен връчи мандат

...
Държавният глава на Австрия Александер Ван дер Белен връчи мандат
Коментари Харесай

Себастиан Курц иска повече жени в новото правителство

Държавният глава на Австрия Александер Ван дер Белен връчи мандат на Себастиан Курц за сформиране на новото държавно управление, предава най-голямата социална медия в страната - ORF, представена от " Фокус ".
Осем дни след изборите за Национален съвет, Ван дер Беллен даде на ръководителя на Австрийската национална партия (АНП) Себастиан Курц мандат да сформира държавно управление. Курц към този момент акцентира, че ще води договаряния с всички партии, влизащи в състава на новия парламент във Виена. Най-обсъжданият вид е коалиция със " Зелените ", само че и досегашният съдружен сътрудник на АНП - " Партията на свободата на Австрия ", се позволява като алтернатива.
Ван дер Белен акцентира, че желае " червено-бяло-червено в държавното управление " (цветовете на националния байрак - бел.р.), без значение от партийните цветове в държавното управление. " Не ме интересува кой ръководи и с кого. За мен е значимо кой ръководи кои ", съобщи Ван дер Белен. Както и предходната седмица, той акцентира, че на отбраната на климата би трябвало да се даде максимален приоритет през идващите години, освен в Австрия, само че и в целия свят. Освен това независимостта на правосъдната система също би трябвало да бъде взета поради при приоритизирането на политиките.
Към това следва да се прибавят и главните тематики на Европейски Съюз, сигурността и австрийската стопанска система. " Смятам, че е добре делът на дамите в бъдещото държавно управление да е паритетен ", добави Ван дер Белен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР