Държавният глава да давал мандат без значение кой печели изборите

...
Държавният глава да давал мандат без значение кой печели изборите
Коментари Харесай

Ива Митева сметна, че е най-добре президентът да посочва премиер

Държавният глава да давал мандат без значение кой печели изборите
„ В нашата Конституция разделянето на управляващите е прокламирано, само че не е доведено до дъно. Това, което считам, че е най-хубавото, е президентът да показва министър-председателя, а той, от своя страна, да дефинира кабинет, който да мине през избор на доверие в Народното събрание “.

Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ кандидат-депутатът от „ ИТН “ Ива Митева. Тя посочи, че президентът ще дефинира на коя партия да даде мандат без значение кой завоюва изборите.

Според нея измененията към предоставяне на по-големи пълномощия на президентската институция ще доведат до по-голям баланс сред управляващите. Припомяме, че Слави Трифонов стартира на концепцията за референдум на 28 август дни преди старта на предизборната акция.

 „ Аз бях от дребното, които до последно се борих да има кабинет с третия мандат, само че осъзнах, че е по-добре да идем на избори. Виждах, че когато се споделя нещо и се търсеше вярното решение, срещах бариера “, добави тя.

„ Няма по какъв начин да има избор на съмнение против министър-председателя и по-късно да кажеш, че искаш по-късно още веднъж с него. По отношение на Асен Василев ние казахме, че сме склонни да го подкрепим, само че той отхвърли диалози с нас. Той реши да купува депутати, да тръгне по недемократичен път “, уточни Митева и добави, че и Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия, също е отказала да поддържа Кирил Петков за министър председател.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР