Държавният департамент обяви, че ще намали персонала на посолството на

...
Държавният департамент обяви, че ще намали персонала на посолството на
Коментари Харесай

Евакуират служители и техните близки на посолството на САЩ в Украйна

Държавният департамент разгласи, че ще понижи личния състав на посолството на Съединени американски щати в украинската столица Киев, заяви Си Ен Ен. Като първи в евакуацията ще са несъществени чиновници и членове на фамилиите.

" На 23 януари 2022 година Държавният департамент позволи доброволното овакантяване на чиновници, наети непосредствено в Съединени американски щати, и разпореди напускането на отговарящи на изискванията членове на фамилията от посолството в Киев заради продължаващата опасност от съветски военни дейности.

Гражданите на Съединени американски щати в Украйна би трябвало да обмислят заминаването си в този момент, като употребяват търговски или други частни транспортни варианти ", се споделя в изказването на Държавния департамент.

От американското външно министерство показват, че " има информация за планувано от Русия доста военно деяние против Украйна ". В известието се споделя още, че изискванията в " окупирания от Русия Крим и следената от Русия източна част от Украйна са непредвидими " и могат бързо да се влошат.

Държавният департамент също предизвести американските жители да не пътуват до Русия поради напрежението по границата с Украйна. Очаква се тази седмица Съединените щати да връчат на Русия в писмена форма своите терзания за протичащото се и разновидности за деескалация след срещи сред дипломати от двете страни.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР