Държавният департамент нареди на семействата на всички американски служители в

...
Държавният департамент нареди на семействата на всички американски служители в
Коментари Харесай

Страхът от война нараства, САЩ и Великобритания намаляват присъствието си в Украйна

Държавният департамент подреди на фамилиите на всички американски чиновници в посолството на Съединени американски щати в Украйна да изоставен страната на фона на възходящите опасения от съветска инвазия.

Отделът осведоми чиновниците на американското посолство в Киев, че би трябвало да изоставен страната и могат да изоставен Украйна за сметка на страната. 

Този ход е изработен на фона на възходящото напрежение по отношение на натрупването на военна мощност на Русия, на границата с Украйна, която не не отслабена по време на договарянията в петък сред държавен секретар Антъни Блинкеном и министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров в Женева. 

Представители на Държавния департамент подчертаха, че посолството в Киев ще остане отворено и че известието не предствлява евакуация. Този ход се обмисля от известно време и не отразява отслабването на поддръжката за Украйна от страна на Съединени американски щати, обявиха формалните лица.

Англия също съобщи, че ще стартира да изтегля чиновници от Британското посолство в Украйна на фона на предизвестия за съветска инвазия.
Украински политик: Населението на Киев се запасява с храни след изказването на Зеленски за войната
Жителите на Киев се втурнаха да се запасяват с хранителни артикули след видео обръщението на президента на Украйна Владимир Зеленски къ...
Прочети повече
Официалните лица обявиха, че няма съответни закани за английските дипломати, само че към половината от чиновниците, работещи в Киев, ще се върнат в Обединеното кралство.

Европейски Съюз, от своя страна, няма да отдръпва фамилиите на дипломатите си от Украйна по сходство на Съединените щати, съобщи висшият представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди съвещанието на министрите на външните работи от Общността.

Въпреки нажежената обстановка, Русия отхвърля да има проекти за военни дейности в Украйна.

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР