Държавният департамент на САЩ в четвъртък посъветва всички американски граждани

...
Държавният департамент на САЩ в четвъртък посъветва всички американски граждани
Коментари Харесай

Държавният департамент съветва всички американци отвъд океана „да проявяват повишено внимание“ в световен сигнал

Държавният департамент на Съединени американски щати в четвъртък посъветва всички американски жители по света „ да демонстрират нараснало внимание “ заради „ повишеното напрежение на разнообразни места по света, капацитета за терористични офанзиви, (и) демонстрации или насилствени дейности против жители и ползи на Съединени американски щати “.

Издаването на международно предизвестие за внимание е значимо обръщение на фона на митинги, които избухнаха в Близкия изток в отговор на войната Израел-Хамас, като доста стачкуващи се насочиха към дипломатическите комплекси на Съединени американски щати.

През миналата седмица Държавният департамент увеличи рекомендациите за пътешестване за Ливан и Израел до най-високо равнище и позволи на неспешен личен състав на държавното управление на Съединени американски щати и членове на фамилията да заминат.

За финален път Държавният департамент издаде подобен тип предизвестие през август 2022 година след убийството на водача на Ал Кайда Айман ал Зауахири, предупреждавайки, че „ поддръжниците на Ал Кайда или обвързваните с нея терористични организации може да се опитат да нападат Съединени американски щати. уреди, личен състав или жители. “

Известието, оповестено в четвъртък, поучава жителите на Съединени американски щати в чужбина да „ бъдат нащрек тук-там, посещавани от туристи “ и да се запишат в „ Програмата за записване на интелигентни пасажери (STEP) на Държавния департамент, с цел да получават информация и предизвестия и да улеснят намирането ви при изключителни обстановки в чужбина. ”

Тази история е настояща и ще бъде обновена.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР