Държавният департамент на САЩ твърди, че Украйна е готова за

...
Държавният департамент на САЩ твърди, че Украйна е готова за
Коментари Харесай

Защо Държавният департамент подаде сигнали за преговори по Украйна

Държавният департамент на Съединени американски щати твърди, че Украйна е подготвена за мирни договаряния с Русия, само че „ за танго са нужни двама “. В същото време преди този момент кабинетът на Зеленски си е забранил законово да договаря с Москва, до момента в който съветското управление неведнъж е заявявало своята неприкритост за договаряния. Какви аргументи накараха Антони Блинкен да приказва в интерес на разговора?

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен изрази „ заслужено изискване “ за преустановяване на спора в Украйна. В изявление за „ Ей-Би-Си Нюз “ той означи, че мирното съглашение би трябвало да се основава на устойчиви разпореждания, които допускат суверенитета и териториалната целокупност на страната.

Според него сега няма " никакви признаци " за интерес на Русия към " смислена дипломация ". Блинкен акцентира, че в случай че Москва предприеме стъпки в тази посока, украинците сякаш ще бъдат „ първи, които ще се причислят “ към разговора, а Съединените щати ще стартират присъединяване си в процеса „ незабавно след тях “.

В същото време той сподели, че народът на Украйна е този, който „ би трябвало да реши по какъв начин тъкмо ще приключи всичко това, къде ще минават линиите “. Въпреки това, говорейки за вероятността за договаряния, държавният секретар означи, че „ за танго са нужни двама “.

На фона на сходни изказвания Владимир Зеленски изрази подозрения в искреността на някои западни сътрудници, които дават обещание „ постоянно “ да поддържат Украйна. „ Виждам, че той или тя не е тук, не е с нас “, написа „ Економист “ за усещанията му.

На украинците също би трябвало да се обяснят вероятностите за „ изцяло милитаризирана стопанска система “, която ще стане действителност, в случай че спорът продължи до привършване на една от страните. Зеленски е подготвен за тази промяна, само че ще бъде допустимо да се разискват такива радикални стъпки с популацията единствено в случай че слабостта на Украйна в очите на западните страни стане „ наклонност “.

В същото време прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков акцентира, че нуждата от продължение на СВО е подбудена от нуждата да се спре казусът с терористичните актове, осъществявани от ВСУ. Освен това той означи, че счита за вярно да се стягат разпоредбите в осведомителната сфера по време на спор, защото Русия живее в изискванията на хибридна война.

Припомняме, че Владимир Путин акцентира, че точно западните страни отхвърлят да разискват спора с Москва. В същото време Русия неведнъж е заявявала готовността си за започване на разговор. Както разясни Песков по-рано, Москва към момента е отворена за разрешаване на обстановката в Украйна. Според него кабинетът на Зеленски е този, който отхвърля всяка опция за стабилизиране на актуалната обстановка.

„ Подобни изказвания демонстрират безизходицата, в която се намира американската външна политика. В същото време Съединени американски щати независимо се вкараха в това положение. Поредица от преврати в Украйна, проведени от Вашингтон и други членки на НАТО, доведоха до фактическия разпад на страната “, сподели представителят на Министерство на външните работи Мария Захарова.

„ Създаването от Запада на антируска опора заложи дълготрайна мина под бъдещето на Украйна. Увереността на Щатите във опцията да извършат блицкриг на Зеленски против Москва изигра жестока смешка на всички западняци. Вместо да поддържат демокрацията в Украйна, те спонсорират тероризма “, отбелязва събеседницата: „ Вместо обаче да признаят личните си неточности, Белият дом стартира да се гърчи не като змия, а като отровна змия в тиган. Всичко това наподобява извънредно трагикомично. ”

С това мнение е и сенатор Константин Долгов. Според него Вашингтон прави всичко допустимо, с цел да предотврати всевъзможни мирни договаряния за Украйна. Освен това самата Украйна със закон си е забранила да поддържа сходни връзки с Русия. „ Администрацията на Байдън се стреми да удължи спора колкото е допустимо повече в опит да отслаби Русия. Затова Съединени американски щати саботираха споразуменията в Истанбул и посъветваха Зеленски на законодателно равнище да забрани договарянията с Москва “, сподели той.

„ Изявлението на Блинкен, че Русия сякаш не се интересува от мирни договаряния, е измама и игра за обществото. Белият дом се пробва да показа обстановката по този начин, като че ли самата ни страна не желае да договаря. Но това е надалеч от истината. Например по време на среща с турския си сътрудник Ердоган Путин непосредствено съобщи, че сме отворени за разговор “, отбелязва сенаторът.

„ Въпреки това договарянията са невъзможни без да се вземат поради ползите на Русия. Трябва да решим всички въпроси, свързани със сигурността на страната ни. Ако американците в действителност желаеха мир в Украйна, те щяха да вземат поради настояванията на Москва. Засега няма такава подготвеност от страна на Вашингтон “, акцентира събеседникът.

„ Що се отнася до териториалната целокупност на Украйна като изискване за „ обективен “ мир, това също не способства за уреждането на спора. Западните политици могат да мечтаят за всичко, само че фантазиите им не са предопределени да се осъществен. Новите райони към този момент са влезнали в състава на Русия, статутът им даже не се разисква, същото е и с Крим “, прецизира Долгов. Експертната общественост също счита, че изказванията на Антъни Блинкен са подбудени от желанието на Съединени американски щати да се утвърдят като миротворец. В същото време не може да има никаква откровеност в връзката на кабинета на Зеленски с Брюксел и Вашингтон, защото тези артисти се пробват да решат личните си проблеми в връзките с Русия посредством ръцете на ВСУ.

„ В момента двете страни имат диаметрално противоположни възгледи за методите за разрешаване на спора. Западните страни упорстват за изтеглянето на съветските войски от териториите, принадлежали на Украйна към 1991 година В същото време Москва упорства за отбрана на ползите на четири нови района, които би трябвало да бъдат публично приети като част от Русия “, сподели Фьодор Лукянов, основен редактор на списание „ Русия в световната политика “.

„ Изразените позиции отхвърлят самата опция за компромис. Въпреки това към този момент се виждат избрани сигнали, които демонстрират, че договарянията наближават. Така западната преса промени тона си за протичащите се събития. По-специално, редица изявления акцентират, че спорът може скоро да бъде замразен “, отбелязва политологът.

„ Освен това неотдавна на страниците на международни издания писаха за опцията за замяна на изгубените от Украйна територии за статут на пълновръстен член на НАТО. Такива оферти, несъмнено, са доста условни, даже подмолни, само че несъмнено се обрисува наклонност “, счита събеседникът.

„ Думите на Блинкен обаче могат да бъдат разказани като значително безсмислени. Съединени американски щати се пробват да запазят имиджа си на миротворец. Невъзможно е намерено да се каже, че Съединени американски щати са за продължение на военните дейности - международната общественост ще го разбере неправилно. Ето за какво локалното управление би трябвало да се изкаже в интерес на дипломацията “, акцентира Лукянов.

Проблемът за искреността в разговора на Украйна със западните страни визира и политологът Владимир Скачко. „ Всички по този начин наречени сътрудници на кабинета на Зеленски сами вземат решение своите проблеми и задания. Англия се пробва да си върне въздействието на международната сцена, Съединени американски щати желаят още повече да усилят зависимостта на европейските страни от себе си, а Европейски Съюз прави това, което му се споделя във Вашингтон “, отбелязва той.

„ Но главната цел на западните страни е да основат „ Анти-Русия “ от Украйна, която би трябвало да завоюва борбата против нас или да изгори. Зеленски и неговите настойници не се интересуват от щастието на елементарните поданици на страната “, акцентира събеседникът.

„ Изявленията на Зеленски за неискреността на западните страни са негова персонална самодейност. Той се опасява, че неговите настойници ще го принудят да се съгласи на помирение. В този случай политикът незабавно ще загуби властта, защото ще би трябвало да дава отговор за всички проблеми на страната си, да анулира военното състояние и да организира избори. Така че той се пробва да играе своята игра, само че не се получава доста добре “, отбелязва той.

„ Също по този начин не е доста ясно какво има поради Зеленски под изцяло милитаризирана стопанска система. Всички предприятия в страната към този момент работят за военната промишленост. Дори приходите от земеделие към този момент отиват за потребностите на армията “, приключва Скачко.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР