Държавният департамент на САЩ съобщи, че през май са били

...
Държавният департамент на САЩ съобщи, че през май са били
Коментари Харесай

Загадъчни инциденти със служители на американското посолството в Хавана

Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че през май са били изгонени двама дипломати от посолството на Куба във Вашингтон след " произшествия ", в които чиновници в американското посолство в Хавана получили здравословни проблеми, съобщи Ройтерс. Според неназован източник измежду признаците била и загуба на слуха.

Тръмп анулира договорката на Обама с Куба, възобновява някои ограничавания

Говорителката на департамента Хедър Науърт сподели пред кореспонденти, че не е ясна точната причина за случаите, само че потърпевшите американци са се върнали в Съединени американски щати " по медицински аргументи " без опасност за живота им. " Възприемаме тези произшествия доста съществено и сега има следствие ", сподели тя и добави, че на 23 май двама чиновници от кубинското посолство са били известени, че би трябвало да изоставен Съединени американски щати и те са го сторили. По думите й първият случай бил регистриран към края на 2016 година

Анонимен държавен източник във Вашингтон сподели, че през последните шест месеца неколцина чиновници в посолството на Съединени американски щати в Хавана са били евакуирани поради проблеми със слуха и други признаци. След това някои от тях е трябвало да употребяват слухови апаратчета.

Тръмп ядоса Куба за Деня на независимостта

Външното министерство в Хавана заявява, че " Куба в никакъв случай до момента нито в бъдеще би разрешила кубинската територия да бъде употребена за каквито и да било дейности против упълномощени дипломатически представители или техните фамилии ". Министерството заяви, че е почнало свое следствие и удостовери желанието си да сътрудничи с американската страна за изясняване на случая.
 Съединени американски щати Куба БГНЕС
Асошиейтед прес, която също се базира на източник, поискал анонимност, заяви, че след месеци на следствие американски специалисти открили, че потърпевшите дипломати са били изложени на въздействието на съвременна инсталация, излъчваща звукови талази отвън обсега на човешкия слух. Устройството е било ситуирано в или отвън жилищата на потърпевшите. Не станало ясно дали апаратурата е оръжие за умишлени офанзиви или е имала друго предопределение.

Вашингтон и Хавана възвърнаха дипломатическите си връзки през 2015 година, прекъснати преди повече от половин век, и отвориха посолства. По тематиката Съединени американски щати и Куба публично възвърнаха връзките си
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР