Държавният департамент на САЩ потвърди, че Русия е освободила генералното

...
Държавният департамент на САЩ потвърди, че Русия е освободила генералното
Коментари Харесай

САЩ изгони Русия от три дипломатически сгради в Сан Франциско, Вашингтон и Ню Йорк

Държавният департамент на Съединени американски щати удостовери, че Русия е освободила генералното консулство в Сан Франциско и постройките на съветското комерсиално посланичество във Вашингтон и неговия филиал в Ню Йорк, съобщи БГНЕС.
Американските публични лица направиха " обход " на трите посочени обекта в наличието на чиновници от съветското посолство.
Държавният департамент опроверга заявки на Москва, че американската страна заплашвала да " изкърти външната врата " на един от обектите, а ФБР направило " обиск на постройките ". Това не е истина, оповестиха от Държавния департамент.
Руският търговски представител във Вашингтон Александър Стадник удостовери, че е снет дипломатическият имунитет на комплекса. На място дежурят както служители на реда, по този начин и цивилни чиновници на способените органи на Съединени американски щати.
Американски представител удостовери пред сътрудник на ТАСС, че комерсиалното посланичество е минало под контрола на Службата за дипломатическа сигурност към Държавния департамент на Съединени американски щати. Тази работа е " силовото " поделение на американското външнополитическо ведомство, тя има статута на федерална институция. По принцип се занимава с сигурността на държавния секретар и американските дипломатически задачи в чужбина, с разстройване на мошеничества с паспорти и визи, охранява и високопоставени задгранични длъжностни лица в Съединени американски щати.
Действията на американските управляващи са част от дипломатическата война сред Съединени американски щати и Русия. Миналия месец Съединени американски щати желаеха от Русия да закрие до 2 септември консулството си в Сан Франциско и комерсиалните си представителства във Вашингтон и Ню Йорк. Вашингтон изясни, че това е в отговор на настояването на Москва да бъде скъсен американския дипломатически личен състав в Русия със 755 души – или до 455 души. Кремъл изясни настояването си с антируските наказания, които американският Конгрес гласоподава това лято.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР