Държавният департамент на САЩ оповести условието за връщане на Русия

...
Държавният департамент на САЩ оповести условието за връщане на Русия
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ оповести условието за връщане на Русия в Г-7, пише руско издание

Държавният департамент на Съединени американски щати оповести изискването за връщане на Русия в Г-7, написа в заглавие  в. " Известия ", представен от Българска телеграфна агенция.

Специалният представител на Съединени американски щати в договарянията за Украйна Кърт Волкър напомни в понеделник пред украинска телевизия, че Русия бе изключена от тогавашната Г-8 през 2015 година поради анексията на Крим. По думите му той би се радвал да види по какъв начин всичко се връща назад - Русия връща полуострова на Украйна. " И това би основало чудесни благоприятни условия за възобновяване на съдействието ", сподели Волкър пред телевизия " Прямой ".

Вестникът напомня изказвания на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че е оправдано Русия да бъде още веднъж включена в Седморката, защото доста въпроси от дневния ред засягат Москва. Редица страни-членки обаче показаха възможното споразумяване на обстановката в Украйна като изискване за връщане на Русия във формата Г-8, припомня " Известия ".

" Защо упорства толкоз Доналд Тръмп? " - се пита в " Росийская газета " анализаторът Фьодор Лукянов.

" Първо, той въобще си е човек твърдоглав и напорист, обича да прокарва силово гледната си точка, даже в случай че е непопулярна. В случая това е метод да покаже на европейските си сътрудници, че все едно ще стане по този начин, както изиска президентът на Съединени американски щати. И колкото са по-задружни възраженията, с толкоз повече ненаситност ще ги пренебрегне той, повтаряйки своето. С други думи, въпрос на вътрешна подчиненост в клуба. А и във вътрешноамериканската политика: щом всички са толкоз срещу Путин, аз поради правилото ще съм " за " и нищо не може да ми сторите.

Второ, Тръмп се разминава с множеството си сътрудници от Седморката по доста въпроси, и то концептуално, щом стане дума по какъв начин да се вземат решение едни или други интернационалните проблеми. Тръмп клони към силовата логичност на " действителната политика " повече от всички останали членки на тази група и по редица тематики по-лесно би намерил общ език с Путин, в сравнение с с (германската канцлерка Ангела) Меркел или премиера на Канада (Джъстин) Трюдо ", отбелязва политологът.

" От друга страна, тематиката за възобновяване на Г-8 е комфортна и за европейците - добавя той. - Континенталните страни са към този момент изтощени от борбата с Русия. Европейски Съюз има потребност от нормализация на връзките, притъпяване на политическите различия в името на по-продуктивно икономическо взаимоотношение (...) И нещо парадоксално, за европейците Путин би бил потребен по същия метод, както и за Тръмп - с цел да разширят пространството си за маневри и да заздравят позициите си в сложното изтегляне на въже, най-много с американския президент. По някои тематики Русия е по-близо до Европейски Съюз, в сравнение с до Съединени американски щати. "

Накрая, и от едната, и от другата страна на Атлантика проличава паника от разрастващото се съдействие сред Русия и Китай. Френският президент Еманюел Макрон намерено декларира, че фокусът на Русия би трябвало още веднъж да бъде преместен към Запада, останалите накланят към същото. Значи не е зле и да подмамят Русия с връщане в сдружението, до неотдавна считано за най-елитното и авторитетно на планетата, изяснява московският специалист.

Възстановяването на Осморката обаче не е правилният път за Русия, счита той. Русия има потребност не от следващото люшване на махалото в противоположна посока, а от стабилно развиване в съдействие и с Пекин, и с други столици, преди всичко азиатски, след това и европейски. Москва има остра потребност да преодолее дихотомията " Западът или Изтокът " в интерес на метода " и Западът, и Изтокът ", декларира публицистът в " Росийская газета "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР