Държавният департамент на САЩ одобри възможна продажба на военно оборудване

...
Държавният департамент на САЩ одобри възможна продажба на военно оборудване
Коментари Харесай

САЩ приеха да продадат на Полша "Пейтриът" за 15 млрд. долара

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди допустима продажба на военно съоръжение за 15 милиарда $ на Полша.

Пакетът, за който Агенцията за съдействието в региона на защитата, включва 48 установки " Пейтриът " и 644 ракети за прехващане Patriot Advanced Capability (PAC) 3, датчици, поддържащо съоръжение, аварийни елементи и техническа поддръжка.

Няма индикация, че е подписан контракт или че договарянията са завършили, само че Полша е завявявала желанието си да модернизира противовъздушната си защита - развой, интензивен от войната в Украйна.

 Расте натискът върху Германия за танковете за Украйна, и Нидерландия ще даде Расте натискът върху Германия за танковете за Украйна, и Нидерландия ще даде " Пейтриът "

Агенцията към този момент е уведомила конгреса за вероятната продажба на Система за бойно ръководство на интегрираната противовъздушна и ракетна защита (IAMD). Главни реализатори на поръчката са Raytheon и Lockheed Martin.

" Планираната договорка ще усъвършенства капацитета на противоракетната защита на Полша и ще способства за реализиране на военните цели на Полша по възобновяване на капацитета при продължаващо повишение на оперативната съгласуемост със Съединени американски щати и другите съдружници ", се споделя в заявката. Тя също по този начин ще " поддържа " външнополитическите и обвързваните с националната сигурност цели на Съединени американски щати.

Продажбата се афишира и в миг на нараснал интерес към американските оръжия - в огромна степен към муниции, информационно съоръжение, портативни ракетни системи, дронове и други.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР