Държавният департамент на САЩ одобри програма за 4,5 милиарда долара

...
Държавният департамент на САЩ одобри програма за 4,5 милиарда долара
Коментари Харесай

САЩ одобри подобрения за 4,5 милиарда долара за 98 японски F-15

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди стратегия за 4,5 милиарда $ за надграждане на 98 от японските изтребители F-15 до настройка Super Interceptor, заяви Агенцията за съдействие в региона на защитата, представена от " Дефенс пост ".

Япония изиска ъпгрейд на 98 от своите F-15J самолети, се споделя в известието на Агенцията. Подобренията включват радари, взаимна система за обмисляне на задачи , модула за селективна наличност, интеграция на летателни апарати и муниции и тестова поддръжка, както и устройства за образование, информационно съоръжение, инженерна и друга обвързвана програмна поддръжка.

Това ще " даде на Япония сериозна дарба за въздушна защита , която да подкрепи отбраната на японската татковина и американския личен състав, ситуиран там . Модернизираните активи F-15J ще разрешат на Япония да реагира по-добре на въздушни закани и да пази своето въздушно пространство ", изяснява Агенцията.
 Япония купува F-35B от Съединени американски щати
Япония купува F-35B от Съединени американски щати

Цената на един аероплан ще бъде 130 милиона $

Японското министерство на защитата през август изиска рекордните 5,32 трилиона йени (50,3 милиарда долара) бюджет за 2020 година за финансиране на редица покупки, в това число изтребители и системи за противоракетна защита , защото страната е изправена пред з аплахата от Северна Корея и Китай .

Това е осмото следващо нарастване на бюджета за защита на Япония и е с 1,2% по-голямо от бюджета от 47 милиарда $ от предходната година. Бюджетните средства за 2019 година включват средства за надграждане на опциите за електронна война на някои от нейните изтребители F-15, с цел да бъдат в крайник с въздушните благоприятни условия на районните съседи .

Разширяването на разноските за защита на Япония отразява политиката на Шиндзо Абе, който непрестанно усъвършенства военните качества пред ракетни и нуклеарни закани от Северна Корея и нарасналата военната интензивност в района от Китай и Русия .
 Япония форсира военните си разноски поради Китай и Русия
Япония форсира военните си разноски поради Китай и Русия

Купува F-35, ракети и радари, и модифицира Кага и Изумо в самолетоносачи в помощ на Съединени американски щати

Критици настояват, че смяната отдалечава Япония от нейния ангажимент за строго отбранителни качества според пацифистката конституция на страната след Втората международна война.

Президентът Доналд Тръмп неведнъж се оплаква от комерсиалния недостиг на Вашингтон с Токио , а Абе дава отговор на Тръмп, купувайки американски военни артикули и неведнъж наблягайки съюза със Съединени американски щати като крайъгълен камък на японската дипломация .

Досега през 2019 година Съединени американски щати са одобрили военни продажби на стойност над 11,5 милиарда $ , в това число системи AEGIS, общоприети ракети-прехващачи-ракети-3, усъвършенствани ракети въздух-въздух със междинен обхват и техническа поддръжка за AEGIS.
 Съединени американски щати е подготвен с всички военни качества да пази мира
Съединени американски щати е подготвен с всички военни качества да пази мира

Пентагонът желае да сътвори огромна и по-смъртоносна мощ против Русия и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР