Държавният департамент на САЩ направи изявление, че опростеното предоставяне на

...
Държавният департамент на САЩ направи изявление, че опростеното предоставяне на
Коментари Харесай

И САЩ възропта срещу руското решение за гражданство на живеещите в Донецк и Луганск

Държавният департамент на Съединени американски щати направи изказване, че опростеното даване на поданство на Руската федерация на жителите на югоизточната част на Украйна е провокация и може също да попречва осъществяването на Минските съглашения, съобщи Агенция " Фокус ", базирайки се на съветската държавна осведомителна организация ТАСС.
Припомняме, че през вчерашния ден (24 април) съветският президент Владимир Путин подписа декрет, с който жителите на Донбас и Луганск може да получават съветско поданство по улеснена процедура, като не е належащо да се отхвърлят от украинското си. Заявления за приемане на съветско поданство по опростената процедура от поданици на Югоизточна Украйна ще се одобряват и преглеждат на територията на Ростовска област.
По думите на Путин процедурата била от филантропичен темперамент и не бивало обстановката, в която изпаднали хората в Югоизточна Украйна - " лишени от цивилен права ", да остава без съответните ограничения. А за към този момент някогашния украински президент Петро Порошенко това е опит да се сътвори съветски анклав в Украйна.
" Указът на президента Владимир Путин основава съществени спънки за осъществяването на Mинските съглашения. Русия, посредством тази провокация, ускорява офанзивите против суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Това се случи три дни откакто украинският народ избра с огромно болшинство Владимир Зеленски за президент на Украйна. Новоизбраният президент Зеленски неведнъж е изразявал готовността си за разговор с Русия за осъществяване на Mинските съглашения за преустановяване на войната в Източна Украйна, която лиши живота на 13 хиляди души. Сега Русия би трябвало да реши дали желае да продължи да ескалира напрежението или да извърши отговорностите си по Минските съглашения ", изрази позиция Държавният департамент на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР