Държавният департамент на САЩ нанася пропаганден удар по Русия, като

...
Държавният департамент на САЩ нанася пропаганден удар по Русия, като
Коментари Харесай

10 неверни твърдения на Владимир Путин за Украйна

Държавният департамент на Съединени американски щати нанася агитационен удар по Русия, като употребява Достоевски, с цел да опровергае думи на съветския президент Владимир Путин. Изявлението, озаглавено „ Измислиците на президента Путин: 10 погрешни изказвания за Украйна “ стартира по този начин: „ Докато Русия измисляше подправен роман, с цел да оправдае противозаконните си дейности в Украйна, светът се дивеше на най-поразяващата съветска белетристика след Достоевски, който написа: „ Формулата две плюс две е равно на пет не е непривлекателна “. “ (Визира се повестта от 1864 година „ Записки от подземието “). След което се изброяват 10 изказвания на Путин и обстоятелствата, които той подценява или изопачава.

1. Путин: Руските войски в Крим работят само в отбрана на съветското военно имущество. Граждански отбранителни групи, а не съветски военни, завзеха здания и военни уреди в Крим. Фактите: Има ясни доказателства, че членове на съветските служби за сигурност са в сърцето на добре проведените антиукраински сили в Крим. Въпреки че носят униформи без отличителни знаци, те карат коли с съветски военни номера и се разпознават непринудено като съветски сили за сигурност. А имат и оръжия, които не са налични за жители.

2. Путин: Действията ни са в унисон с контракта от 1997 година сред Украйна и Русия.
Фактите: Споразумението от 1997 година изисква Русия да почита украинската териториална целокупност. Руските военни дейности явно ги нарушават.

3. Путин: Опозицията не извърши съглашението от 21 февруари с експрезидента Виктор Янукович. Фактите: Споразумението от 21 февруари отваря пътя на проект, в който Радата би трябвало да гласоподава закон за връщане на конституцията от 2004 година, която връща конституционалната система, центрирана към Народното събрание. Според него Янукович трябваше да го подпише в границите на 24 часа и рецесията да бъде спокойно позволена. Янукович отхвърли да докара до край своята част от договорката. Вместо това избяга, оставяйки след себе си доказателства за повсеместна корупция.

4. Путин: Украинското държавно управление не е законно. Янукович е законният водач. Фактите: На 4 март Путин самичък призна, че Янукович „ към този момент няма политическо бъдеще “. След като избяга от Украйна, даже личната му Партия на районите се обърна против него и гласоподава в поддръжка на новото държавно управление. Новото държавно управление бе утвърдено от Радата с болшинство от над 82%.

5. Путин: Там има филантропична рецесия и стотици хиляди бягат от Украйна и търсят леговище в Русия. Фактите: До през днешния ден няма безусловно никакви доказателства за филантропична рецесия. Няма и такива за търсещи леговище в Русия.

6. Путин: Руснаци са под опасност. Фактите: Освен съветската преса и държавната телевизия няма други достоверни известия за това, че руснаците са под опасност. Новото украинско държавно управление слага като приоритет мира и помиряването. Президентът Олександър Турчинов отхвърли да подпише законопроекта, ограничителен използването на съветския език на районно равнище. Руснаци и рускиговорещи подписаха петиция Путин да не влиза с войски. Няма нарастване на престъпността, разграбване и възмездие сред политически водачи.

7. Путин: Руските военни бази са под опасност. Фактите: Руските бази са и остават сигурни и новото държавно управление удостовери, че ще съблюдава всички съществуващи интернационалните съглашения, в това число и тези за съветските бази. Украинските бази в Крим са под опасност поради съветските военни дейности.

8. Путин: Има похищения на църкви и синагоги в Южна и Източна Украйна. Фактите: Религиозните водачи в страната споделят, че няма офанзиви върху църкви. Всички религиозни водачи в Украйна, в това число представителите на украинската православна черква под управлението на Московската патриаршия, поддържаха новото политическо управление, призовавайки към национално единение и помиряване. Евреите в Южна и Източна Украйна настояват, че не са забелязали повишение на антисемитски произшествия.

9. Путин: Киев се пробва да дестабилизира Крим. Фактите: Украинското държавно управление работи сдържано и диалогично. А съветските войски излязоха отвън техните бази, с цел да окупират политически обекти и здания в Крим. Изпратеният от Киев емисар Петро Порошенко не бе пуснат в кримския парламент.

10. Путин: Радата е под въздействието на екстремисти или терористи. Фактите: Радата е най-представителната институция в Украйна. Крайнодесните ултранационалистически групировки, някои от които бяха намесени в открити конфликти със силите на сигурността при митингите на Евромайдана, не се показани в Радата. Няма индикации, че украинското държавно управление ще следва дискриминиращи политики, в противен случай.

– Превод със съкращения: trud.bg –

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР