Държавният департамент на САЩ е осигурил 15 милиона долара за

...
Държавният департамент на САЩ е осигурил 15 милиона долара за
Коментари Харесай

Разкритие!: Тагараев е взел 15 милиона от Щатите за заличаване на всички руски паметници и имена на улици?!

Държавният департамент на Съединени американски щати е обезпечил 15 милиона $ за агитация и съответни дейности по премахването в България на всички съветски монументи, съветски имена на улици и така нататък Това заяви почитан дипломатически източник, изрично настоял за анонимност.

„ Именно това е бил мотивът за изненадващата аудиенция на военния министър Тодор Тагарев в Щатите – приемането на съответни указания и обезпечаване на финансиране за плана. В края януари в една от латвийските столици ще съберат всички военни, вътрешни, външни, културни и просветителни министри от Източна Европа. За втурване на ограничения по какъв начин да заличат всичко съветско от териториите им ”, акцентира информаторът.

По думите му работата в посока изличаване на всички съветски имена е почнала. Като към този момент има оферти да се преименува храм-паметникът „ Св. Александър Невски ”. Да се реалокира паметникът на Цар Освободител. Да се реалокира Руски монумент. Да се нареже и отстрани от тепето Бунарджика паметникът на Альоша и така нататък Често концепциите идват от наследници на семейства, свързани с фашисткия режим в България през 20-те и 30-те години на XX век, приключва източникът.

Както писа SafeNews по-рано, флексът на Сглобката може да стартира да посича и съветските генерали.

Такова съмнение насочи университетският учител, публицист и някогашен офицер от външното разузнаване Велизар Енчев.

Ето какво гласи постът му, без редакторска интервенция:

СЛЕД КАТО ИЗГУБИХА ВОЙНАТА С ТРЕТИ МАРТ, ТЪРНОВСКИТЕ ИСТОРИЦИ ОБЯВИХА ВОЙНА НА РУСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ В СОФИЯ. УЛИЦА „ ГЕН. ГУРКО “ ЩЕ СТАВА „ ОСМАН НУРИ ПАША “

В навечерието на Освобождението на София (4 януари 1878) проф. Пламен Павлов прикани да се преименуват столичните улици и булеварди с съветски имена. Защото тези съветски генерали и графове в действителност не били никакви освободители, а …псевдоосвободители. В просторно телевизионно изявление професорът жигосах псевдоосвобождението на България. Защото след Трети март 1878 отвън Родината останали български земи.
Сиреч, флексът на Сглобката би трябвало неотложно да посече имената на генералите Гурко, Скобелев, Столетов и граф Игнатиев. А може би и неотдавна поставения бюст на ген. Гурко – освободителят на София.
Апропо, преди четири години проф. Павлов и група великотърновски историци първи желаеха Трети март да се заличи като народен празник. След провалянето във войната си против Трети март, великотърновската историческа школа има нова идея. Дерусификацията на София. Следваме ли русофобската логичност на професора за псевдоосвободителите и поробителите, командващият турската войска в София Осман Нури паша заслужава да украси с името си централна столична улица. Сега наименувана на съветски военачалник. А за какво да не му сложим и монумент на мястото на демонтирания паметник на ген. Гурко? Как достолепно и освободително звучи: „ Улица Осман Нури паша – бранителят на София “… Източник – Народ Още вести четете в секция България
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР