Държавният департамент казва, че САЩ подозират, че една от причините

...
Държавният департамент казва, че САЩ подозират, че една от причините
Коментари Харесай

Държавният департамент: Хамас отказва да освободи жени заложници, за да предотврати споделянето на ужасите на пленничеството

Държавният департамент споделя, че Съединени американски щати подозират, че една от аргументите Хамас да отхвърля да освободи останалите дами заложници е да им попречи да разкрият ужасите, които са претърпели в плен.

Израелски чиновници считат, че Хамас към момента държи към 18 дами в ареста, множеството от които са били отвлечени от музикален фестивал на 7 октомври покрай границата с Газа, съгласно Аксиос. Говорителят на Държавния департамент Матю Милър споделя, че отводът на Хамас да освободи дамите е довел до пропадането на прекратяването на огъня в петък.

„ Изглежда, че една от аргументите те не желаят да предават дами че са държали заложници – и повода тази пауза да се разпадне – е, че те не желаят тези дами да могат да приказват за случилото се с тях по време на престоя им в ареста “, сподели Милър по време на брифинг за пресата в понеделник.

Изявлението идва на фона на нарасналото напрежение във връзка с бруталното отношение на Хамас към дамите по време и след кл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР