Държавният департамент е дал съгласие за покупка на още 8

...
Държавният департамент е дал съгласие за покупка на още 8
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Еднаква е цената на сегашната и на предишната сделка за Ф-16

Държавният департамент е дал единодушие за покупка на още 8 изтребителя Ф-16 и е изпратено утвърждение към Конгреса - стартира период, в който би трябвало да ни бъде възложен проектодоговор. Какво ни е належащо дали всичко, което е позволено или някои неща (от въоръжението - б.р.) не са ни нужни.

Това сподели пред Българска национална телевизия проф. Тодор Тагарев, който бе номиниран за боен министър при рокадата на Стефан Янев с Драгомир Заков.

всеки един тип съоръжение , който е записан в отговор на това наше искане. Не мога да разясня цени. Цената на сегашната и на доставката от 2019 година са едни и същи, което е изненадващо, въпреки да има разлика в оборудването. Вероятно има по-малко условие за подготовка на персоналния състав, сподели Тагарев.
 Депутатите считат по-скъпи ли са вторите Ф-16
Депутатите считат по-скъпи ли са вторите Ф-16

Христо Иванов: Най-скъпото е да не се вземат решения в тази обстановка

Цената е една и съща, не виждам инфлационен фактор, сподели той и посочи, че в отбранителната техника инфлацията е по-висока от междинната. Румъния купува самолети втора употреба, които са налетели забележителна част от своя запас , сподели Тагарев.

Той се съгласи с, че няма да можем независимо да поемем функционалността за въздушна защита на страната единствено с тези 8 самолета Ф-16. " Не мисля, че имаме повече от 8 летящи МиГ-29 в този момент. Да, с 8 самолета ще бъде мъчно ", призна и Тагарев.
 Посолството на Съединени американски щати: Цената за втората партида от Ф-16 за България не е избрана
Посолството на Съединени американски щати: Цената за втората партида от Ф-16 за България не е избрана

Тя ще дойде през 2027 или 2028 година

В тази дупка - сред приключването на ресурса на сегашните ни изтребители МиГ-29 и още непристигналите Ф-16, би трябвало да търсим вид - втора употреба самолети, сподели Тагарев.

" Години наред отлагахме огромните доставки, би трябвало да търсим решението на казуса и то доста бързо. Полша купува американски танкове за 5 млн. $. Те направиха стратегия. Според него Румъния е употребила промяната с по-модерни самолети и е договорила две ескадрили. Нидерландия ще минава към Ф-35, въпросът е по кое време и на каква цена ", даде образец той.
 Договорът за Ф-16 претърпял четири промени
Договорът за Ф-16 претърпял четири промени

Министерство на външните работи отстоява националния интерес

Относно парите за защита - анализите на специалистите за 2% от Брутният вътрешен продукт са правени, при изискване, че Русия не е евентуален агресор. На съвещанието на КСНС бе казано, че още следващата година ще имаме 2%.

" Между 8 и 16 самолета ще ни свършат добра работа ", сподели Тагарев. Всичките ни Зенитно-ракетни комплекси не са съвместими с натовските стандарти. Много от радарите ни не могат да работят в натовска система. Военновъздушните ни сили (ВВС) в последните 20 година бяха галеното дете на Българската войска (БА) голяма част от средствата отидоха за Военновъздушни сили, само че съвсем нямаме бойни платформи, съвместими с НАТО . Това е въпрос на професионалното управление на МО, което не предлага от години възобновяване ", сподели Тодор Тагарев.
 Димитър Стоянов: Освобождаването на шефа на НСО не е съветвано с президента
Димитър Стоянов: Освобождаването на шефа на НСО не е съветвано с президента

Главният секретар на Румен Радев уверен, че нов контракт за Ф-16 може да се подписа след осъществяване на първия

Припомняме, през 2019 година президентът Румен Радев на Народното събрание за закупуването на. Самолетът ни дава прелестни бойни качества, счита Радев, само че изясни, че е наложил несъгласие тогава поради.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР