Държавният дълг на САЩ надхвърли 34 трилиона долара, което е

...
Държавният дълг на САЩ надхвърли 34 трилиона долара, което е
Коментари Харесай

Държавният дълг на САЩ достига рекордните над 34 трилиона долара

Държавният дълг на Съединени американски щати надвиши 34 трилиона $, което е връх. Към вторник той доближи 34,001 трилиона $, по данни на финансовото министерство. 

Държавният дълг доближи това равнище няколко години по-рано от плануваното преди пандемията, пишат американски медии. Пандемията от COVID-19, почнала през 2020 година, докара до закъснение на икономическото развиване на страната. Правителството взе огромни заеми при тогавашния президент Доналд Тръмп и настоящия президент Джо Байдън, с цел да стабилизира стопанската система и да подкрепи нейното възобновяване. Това обаче докара до скок на инфлацията, което пък задейства ограниченията с повишение на лихвените проценти и направи обслужването на дълга по-скъпо, съобщава Асошиейтед прес.

„ Досега Вашингтон е харчил пари, като че ли разполага с неограничени запаси “, сподели Сунг Уон Сон, професор по стопанска система в университета „ Лойола Меримаунт “. „ Но въпросът е, че няма такова нещо като безвъзмезден обяд и мисля, че вероятностите са прекомерно мрачни ", споделя той. Така от дългът на Съединени американски щати се падат по към $100 хиляди на човек.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР