Държавният дълг на Гърция догодина се очаква да достигне най-високото

...
Държавният дълг на Гърция догодина се очаква да достигне най-високото
Коментари Харесай

Очаква се гръцкият държавен дълг да достигне 343 млрд. евро

Държавният дълг на Гърция следващата година се чака да доближи най-високото си равнище и да възлезе на 343 милиарда евро, защото държавното управление в Атина възнамерява да сътвори финансов буфер в размер на 13,7 милиарда евро, с цел да може страната да се завърне на пазарите, оповестява в. " Вима ". 

Това планува проектобюджетът на Гърция за 2018 година, който влезе за разискване от Народното събрание и ще бъде гласуван на 22 декември. 

Парите за финансовия буфер се планува да бъдат набрани по линия на Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ) и посредством нови облигационни излъчвания, като задачата е с тях да бъдат погасявани просрочени отговорности на страната.

Преценява се, че в края на 2017 година дългът на Гърция ще доближи 332,8 милиарда евро и ще съставлява 186,4 на 100 от Брутният вътрешен продукт, а през през първите месеци на 2018 година ще скочи с 13,7 милиарда и ще доситгне 343 милиарда евро или 185,7 на 100 от Брутният вътрешен продукт. 

В бюджета за следващата година е заложен още 2,5 на 100 стопански напредък и 3,82 на 100 примитивен остатък. От налози и приватизация се чака да бъдат събрани надлежно 951 млн. евро и 2,76 милиарда евро. 

Главната опозиционна партия Нова народна власт твърди, че в границите на бюджета за следващата година държавното управление готви нови ограничения за икономии в размер на 1,9 милиарда евро. 

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР