Държавният бюджет не само не е загубил от фалита на

...
Държавният бюджет не само не е загубил от фалита на
Коментари Харесай

Бюджетът спечели от фалита на КТБ, смята Йордан Цонев

Държавният бюджет освен не е изгубил от банкрута на КТБ, а е спечелил, съобщи депутатът и зам.-председател на групата на Движение за права и свободи Йордан Цонев пред Би Ти Ви. Той разяснява тематиката за банкрута на банката след оповестението на втората стенограма от срещата при президента Плевнелиев. В поддръжка на думите си той уточни, че бюджетът е дал 1.65 милиарда лв. заем на Фонда за гарантиране на влоговете, само че с закрепена рента от 2.95%.

" Фондът е върнал към този момент 1.1 милиарда Знаете ли какъв брой е лихвата, която е спечелил бюджетът от това – 105 милиона. Не единствено, че не е ощетен бюджетът, освен, че не са ощетени данъкоплатците, само че бюджетът е на облага ", съобщи Цонев. Според него отговорен за банкрута на банката е притежателят ѝ Цветан Василев. На въпрос не е ли той един от хората, за които се разбра, че са ходили при Василев в офиса му, той съобщи, че ходел и при други банкери.

" Много срещи съм имал и с него, и по въпросите на банковото законодателство ", уточни депутатът, който бе ръководител на бюджетната комисия в 42-рото Народно заседание. По думите му той предпочитал да се среща с банкери в техните офиси, с цел да не ги затруднява с ограничавания режим за достъп до Народното събрание, само че тези срещи постоянно са били служебни.

" Нашата оценка е доста неприятна – скандал, черен пиар, скандал, черен пиар ", съобщи Цонев на въпрос по какъв начин прави оценка работата на третия кабинет на Бойко Борисов. Той изброи свадите в последните седмици – с националистически привкус, НДК, изтребителите. Според него въпросът за покупката на нов вид изтребител за армията е трябвало да бъде решен от втория кабинет " Борисов ", а решението на служебното държавно управление за " Грипен " може да бъде анулирано с равносилен акт на настоящия Министерски съвет. Според депутата с прехвърлянето на тематиката към Народното събрание се бави процедурата.

" Боршош не е кадър нито на Българска социалистическа партия, нито на Движение за права и свободи, да си се схванат там кой какви пари е откраднал и за какво е изложил на риск българското председателство ", съобщи Йордан Цонев в коментар за свадите към НДК, " Очевидно (битката – бел.ред) е вътре в ГЕРБ, откакто един министър го уволнява, а различен го назначава. "

На въпрос защо е борбата, той съобщи, че " би трябвало да е борба за власт, за пари ".

Коментирайки напрежението в Асеновград, Бяла и така нататък поради престъпни произшествия, за отговорни за които са посочени роми, Цонев посъветва министър-председателя " да дръпне " вицепремиера Валери Симеонов от този терен, " тъй като тази игра може да ни излезе скъпо ". Той посочи, че престъпността няма етнос и по тези случаи полицията и прокуратурата би трябвало да бъдат оставени да си свършат работата и да санкционират отговорните. " Много е рисково да се ползва теорията на проведения безпорядък на политически терен ", счита Цонев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР