Държавният бюджет е ощетен с 556 877 283 лв. от

...
Държавният бюджет е ощетен с 556 877 283 лв. от
Коментари Харесай

Държавният бюджет ощетен с над половин милиард лева от хазарт

Държавният бюджет е ощетен с 556 877 283 лева от компании, занимаващи се с хазарт. Това е открила втората инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) на някогашната Държавна комисия по хазарта (ДХК).

В отчета се открива, че за тествания интервал 01.01.2014 – 31.12.2019 година е налице възнаграждение на по-малък от дължимия размер на таксата по член 30, алинея 3 от Закона за
хазарта от уредниците на хазартни игри в резултат на решенията на ДХК, с които са одобрени разпоредбите им.

Направените констатации удостоверяват съществуването на нарушавания при използването на Закона за
хазарта, изразяващо се в това, че за поддържане на лиценз за образуване за на едни и същи хазартни игри се заплащат образувани по друг метод държавни такси. Това удостоверява и направените изводи в предходния отчет на АДФИ от януари 2020 година за неналичието на надзор от страна на Държавната комисия по хазарта, която не е приела общи правила и методология, в които да се регламентират методите на облагане на хазартните игри по разновидности.

Втората инспекция на Държавната комисия по
хазарта, която понастоящем е закрита и с приемник Националната организация за приходите, е обвързвана със законосъобразността на получените доходи от дължими държавни такси по член 30, алинея 3 от Закона за хазарта от страна на хазартните оператори – „ Ню Геймс “ АД, „ Национална лотария “ АД, „ Еврофутбол “ ООД и „ Евробет “ ООД.

е възложен на прокуратурата и става обществен с позволение по член 198 от Наказателно-процесуалния кодекс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР