Държавният бюджет е ощетен с 10 млрд. лв. несъбрани и

...
Държавният бюджет е ощетен с 10 млрд. лв. несъбрани и
Коментари Харесай

ЕС обсъжда планове за отваряне на алтернативни маршрути за украинското зърно за достигането му до световните пазари, след като Русия се оттегли от зърнената сделка и заплаши да атакува кораби в Черно море – досегашният основен маршрут за доставка. Н

Държавният бюджет е ощетен с 10 милиарда лева несъбрани и отписани доходи от Национална агенция за приходите, заради изтекла отминалост, заяви освободеният и възобновен от Конституционния съд ръководител на Сметната палата Цветан Цветков.

Думите му пристигнаха в отговор на изказванията на изпълняващия длъжността Горица Грънчарова-Кожарева, която преди седмица заяви за забавени одитни отчети за 1 милиарда лева

 

Според Цветан Цветков Народното събрание разисква само приемането на държавния бюджет, само че в никакъв случай осъществяването и доклада на бюджета:

„ Нещо повече – за тези осем години Народното събрание нито веднъж не прегледа мненията на Сметната палата по осъществяване на държавния бюджет.

Нито веднъж през тези години Народното събрание не одобри със свое решение доклада за осъществяване на държавния бюджет “.

Цветков уточни още неналичието на отношение на Народното събрание към препоръчани законодателни промени по Закона за публичните поръчки, за неефикасен надзор над обществените предприятия и на концесионни контракти и заяви за непозволено отписани налози от Национална агенция за приходите за 10 милиарда лв..

„ Става въпрос за несъбрани с години открити при данъчни проверки и неизпълнени отговорности от разнообразни компании, само че заради ред аргументи те не са събрани и настава периода на погасителна отминалост и Национална агенция за приходите ги изписва. Техният размер е към 10 милиарда “.

 

bnr.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР