„Държавният бюджет е инструмент на управлението, а не на опозицията”,

...
„Държавният бюджет е инструмент на управлението, а не на опозицията”,
Коментари Харесай

Муравей Радев за образованието: Заплатите са ниски, ама качеството какво е?

„ Държавният бюджет е инструмент на ръководството, а не на опозицията”, разяснява някогашният финансов министър Муравей Радев в утринния блок на bTV във връзка проектите на Българска социалистическа партия да пуснат различен бюджет идната седмица.

„ Конституцията е доста безапелационна – бюджетът се изготвя и внася от министерския съвет, никой различен няма право на самоинициатива”, безапелационен е той.

По думите му концепцията на левицата е да пошуми месец-два по телевизионните студиа.

По мотив планувания бюджет за опазване на здравето, Радев сподели, че би трябвало изготви ефикасен метод за разходването му.

„ Няма успеваемост и надзор. Един направи нещо – другият го хвърли в кошчето и стартира отначало. Там би трябвало да се одобри една идея и да се съблюдава. Така се пилеят парите на данъкоплатеца по възмутителен начин”, безапелационен е Радев.

Радев счита, че в образованието е същото.

„ Добре, заплатите са ниски, но качеството какво е? 45% от зрелостниците излизат от учебно заведение функционално необразовани. Ние ще дадем повече заплата на учителите, само че ще се усили ли качеството – аз съм сигурен, че няма, тъй като не се търси връзка сред пари и резултат”, добави още той.

Според него би трябвало да се създаде задание за системата на образованието, което да подсигурява по-добри резултати. Така множеството пари ще бъдат оправдани.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР