Държавният авиационен оператор планира да се назначат 36 пилота и

...
Държавният авиационен оператор планира да се назначат 36 пилота и
Коментари Харесай

Държавният авиационен оператор: Няма подготвени пилоти за граждански въздухоплавателни средства

„ Държавният авиационен оператор възнамерява да се назначат 36 водача и 14 техника, които да обслужват тези вертолети. Проблем е, че няма готови водачи за цивилен въздухоплавателни средства “, сподели в ефира на БТВ военачалник Златко Златев, шеф на Държавния авиационен оператор. 

Днес стана ясно, че правителственият авиоотряд поема незабавната въздушна помощ, вместо държавната компания „ България Хели Мед Сървиз “.

„ Моята концепция е да се създадат два разнообразни метода за подготовка – първият на водачи с опит, които могат да се вземат от военната авиация, и водачи, които ще стартират отначалото. Надявам се, първата група, за най-вече година да вземат нужния бревет, а на другите бъдещи сътрудници ще им би трябвало най-малко година и половина “, сподели ген. Златев.

Част от концепцията е да се наеме лицензиран HEMS оператор за няколко месеца и да се употребява неговия опит. 

Първият медицински хеликоптер се чака да дойде у нас през декември. За него обаче има готови водачи, увери директорът на Държавния авиационен оператор. 

„ След първия, който ще дойде вероятно в края на тази година, идната в средата да дойде още един. И в идващите две години да дойдат още по два вертолета. Общо да станат шест “, сподели ген. Златев. 

По думите му у нас няма построена нужна инфраструктура за медицинските хеликоптери.

„ Това е огромно предизвикателство пред всички нас. Предстои другата седмица да се дефинират лечебните заведения, където ще се построяват площадките. На този стадий има опция в София и във Военновъздушното учебно заведение в Долна Митрополия. Там имаме концепция да се направи площадка в тяхната окръжна болница “, сподели още той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР