Държавният авиационен оператор (ДАО) няма да спре да изпълнява полети

...
Държавният авиационен оператор (ДАО) няма да спре да изпълнява полети
Коментари Харесай

ДАО подписа договор с нов доставчик на авиационно гориво

Държавният авиационен оператор (ДАО) няма да спре да извършва полети поради липса на гориво. С тази тематика се спекулира, като в общественото пространство се популяризира неточна и изкривена информация, с цел да се всява суматоха. Това разяснява министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков през днешния ден пред медии, във връзка публикувана информация във вчерашния ден .

ДАО към този момент подписа новия контракт за доставка на авиационно гориво с Shell&MOH Aviation. Съгласно изискванията на договора цената за звук е сходна с тази на предходния снабдител, оповестяват от Министерството на превоза и известията.

По-рано денем министър Гвоздейков акцентира, че прецизно се съблюдават условията на европейското законодателство, отнасящо се за доставките на горива от производители с съветско присъединяване. " Днес изтече срокът на дерогацията и към този момент съветско гориво не може да се употребява, и няма по какъв начин да бъде доставено “, разясни Георги Гвоздейков.

На 29 февруари 2024 година изтече договорът на Държавния авиационен оператор с " Лукойл Ейвиейшън България “ ЕООД за доставка на авиационно гориво. " Своевременно сме обезпечили нов снабдител и не съществува риск ДАО да не може да извършва своите полети “, уточни министър Георги Гвоздейков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР