Държавният авиационен оператор /ДАО/ няма да спре да изпълнява полети

...
Държавният авиационен оператор /ДАО/ няма да спре да изпълнява полети
Коментари Харесай

ДАО няма да спре да лети: Подписа договор с нов доставчик на авиационно гориво

Държавният авиационен оператор /ДАО/ няма да спре да извършва полети поради липса на гориво . С тази тематика се спекулира, като в общественото пространство се популяризира неточна и изкривена информация, с цел да се всява суматоха. Това разяснява министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков през днешния ден пред медии, във връзка публикувана информация във вчерашния ден.

ДАО към този момент подписа новия контракт за доставка на авиационно гориво с Shell&MOH Aviation . Съгласно изискванията на договора цената за звук е сходна с тази на предходния снабдител.

По-рано денем министър Гвоздейков акцентира, че прецизно се съблюдават условията на европейското законодателство , отнасящо се за доставките на горива от производители с съветско присъединяване.

„ Днес изтече срокът на дерогацията и към този момент съветско гориво не може да се употребява и няма по какъв начин да бъде доставено “ , разясни Георги Гвоздейков.

На 29 февруари 2024 година изтече договорът на Държавния авиационен оператор с „ Лукойл Ейвиейшън България “ ЕООД за доставка на авиационно гориво.

„ Своевременно сме обезпечили нов снабдител и не съществува риск ДАО да не може да извършва своите полети “ , уточни министър Георги Гвоздейков.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР