Държавните структури, държавните дружества трябва да спрат да правят каквито

...
Държавните структури, държавните дружества трябва да спрат да правят каквито
Коментари Харесай

Асен Василев: Румен Спецов не е участвал в данъчни измами

Държавните структури, държавните сдружения би трябвало да спрат да вършат каквито и да е транзакции с хора, които са в листата със глобите и асоциираните лица, тъй като другояче те евентуално биха могли да попаднат също в този лист със наказания, което носи след себе си неспособност да се прави бизнес в чужбина, запор на сметки, лишаване на активи и всички други последици. Това съобщи в предаването " Панорама " служебният министър на финансите. Решението на Министерския съвет е в този проект да се защищити държавната благосъстоятелност и държавните сдружения.
Финансовият министър увери, че всичко, което бъде намерено, ще бъде безусловно обществено - кои от държавните сдружения и кои лица попадат в тази лист на свързани лица. Това се отнася и за частни структури. " Всички, които са свързани, ще бъдат сложени в един лист на уеб страницата на Национална агенция за приходите и на уеб страницата на Министерството на финансите. А на държавните сдружения ще се дават инструкции да не работят с тези хора и надлежно компании ", изясни Василев.
 Момчетата от Харвард, които просто желаят системата в България да проработи Момчетата от Харвард, които просто желаят системата в България да проработи
Около политическия състав на служебното държавно управление се завъртяха полемики. ГЕРБ го виждат като прелом на преоблечени комунисти. За прочие..
“Ако в държавното управление се появят хора, свързани с Божков и Пеевски, те ще бъдат сложени в тези описи на свързани лица и надлежно би трябвало да бъдат отстранени от позициите в държавното управление “, безапелационен беше финансовият министър.
Той разяснява и абсурда с шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов. " Аз открих, че той не е взел участие в данъчни измами. Изпратено е писмо към прокуратурата, с цел да създадат инспекция и да открият ". Спецов му е обяснил в детайли какво се е случило и го е уверил, че все още, когато той е бил притежател на компанията, тази компания не е взела участие в такива измами. Никой не му го е предложил. " Аз го познавам господин Спецов от дълго време. Аз си предпочитам екипите самичък. И в тази ситуация с господин Плевнелиев, и в тази ситуация с господин Радев, аз отидох със CV-тата и споделих: Това на хората, с които работя. Ние влизаме като екип. Или целият екип влиза - в случай че има проблеми, би трябвало да се обсъдят в този момент, оттова нататък влизаме като екип, екипът е мой ", безапелационен беше Асен Василев.
В Национална агенция за приходите и митниците за момента няма рапортувани случаи на корупция. Ако там има проблем - всички хора по веригата имат проблем, за това, че не са открили съществуването на такава корупция. " Касовите наличия са ясни. Там има компании с по 10, 20, 30 милиона. Някои от тях в действителност ги имат на каса, тъй като инспекциите започнаха. Някои от тях споделят, че това е техническа неточност - занапред ще се открива. Някои от тях споделиха: шефът е с парите в Панама ", сподели министърът.
Мярката 60 на 40 се преформатира, тъй че тя да бъде ориентирана към в действителност потърпевшите бизнеси. Другите ограничения са в помощ на компаниите, с цел да могат да се възстановят. " В момента активизираме 2 милиарда и половина с комерсиалните банки. Това можем да го създадем без да бъркаме в бюджета, като използваме извънбюджетни средства и всички средства по стратегиите. Начинът, по който тези пари се активизират, е да оказват помощ на компаниите, които имат капацитет, желаят да работят, само че са на края на силите си. и по тази причина тези заеми са без гаранции, те са за седем години, те са до 70% от оборота на компанията 2019 или 2020 година ", изясни Василев.
 Национална агенция за приходите ревизира над 13 хиляди компании, които държат доста пари в кеш Национална агенция за приходите ревизира над 13 хиляди компании, които държат доста пари в кеш
Над 13 700 сдружения са обект на инспекция от Националната организация за приходите (НАП) поради " нелогично високи касови наличия ". Това...
По думите му когато стопанската система е затворена и нямаш опция да работиш, единственият метод да оцелееш е да получиш пари като грант - счита той. И добави, че от 1 март стопанската система на България към този момент е отворена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР