Държавните служби в Израел са открили холера в резервоар в

...
Държавните служби в Израел са открили холера в резервоар в
Коментари Харесай

Израел откри холера в резервоар в северната част на страната

Държавните служби в Израел са разкрили холера в контейнер в северната част на страната, което евентуално е резултат от разпространяването на . Това заяви Министерство на здравеопазването в петък, успокоявайки, че на този стадий откриването на бактерията не съставлява заплаха за популацията.

" В пробите, взети от Министерството на здравеопазването през последните няколко дни, тестът от резервоара Ярмуким в северната част на страната е позитивна за холера ", се споделя в изказване на представителя.

Произходът на бактерията евентуално е от Сирия, като се има поради избухналата там зараза от холера, се прецизира в изказването.

Водата от засегнатия контейнер се употребява за напояване .

Властите са подхванали ограничения за отбрана на водните източници на Израел и постоянно следят възможното замърсяване на водата, изключително на север в граничните области.

По данни на Световната здравна организация първият случай на холера в Сирия е доказан през август. Оттогава епидемията е обхванала цялата страна, а предишния месец се.

Холерата нормално се популяризира посредством канализация, инфектирана вода или храна. Тя може да аргументи тежка диария и дехидратация, които могат да доведат до гибел, в случай че не се лекуват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР