Държавните ръководители на Турция, Русия и Иран се споразумяха за

...
Държавните ръководители на Турция, Русия и Иран се споразумяха за
Коментари Харесай

Русия, Турция и Иран се разбраха за започване на умиротворителен диалог в Сирия

Държавните ръководители на Турция, Русия и Иран се споразумяха за привикване на Сирийския национален конгрес за разговор като една от първите стъпки за определяне на приобщаващ разговор в раздираната от война страна. Това разгласи съветският президент Владимир Путин, представен от съветските медии.

Говорейки след срещата си с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган и с иранския си сътрудник Хасан Рохани, Путин посочи, че тримата водачи са инструктирали дипломатите си, органите за сигурност и защита да работят по организирането и датата на конгреса.

 Путин разгласи: Достигната е нова фаза в Сирия
Путин разгласи: Достигната е нова фаза в Сирия

Путин, Ердоган и Рохани се срещат в Сочи

Държавното управление на Сирия е ангажирано с мирния развой, конституционната промяна и свободните избори , следени от Организация на обединените нации, добави съветският президент след тристранната среща, която се организира в съветския черноморски курорт Сочи.

Тримата президенти са се разбрали да усилят напъните си за окончателното очистване на терористичните групировки в Сирия.

От своя страна Ердоган съобщи, че Турция дава приоритет на изключването на " терористичните детайли " (както дефинира политическата и военната конструкция на сирийските кюрди) от процеса на разрешаване на проблемите в Сирия, като тя нямало да бъде под един покрив с " терористи ", които подкопават нейната национална сигурност.

Турският държавен глава прикани интернационалната общественост и заинтригуваните страни в Сирия да поддържат напъните на трите страни за разрешаване на рецесията.

Тримата президенти разискаха непрекъснато политическо решение на сирийската революция, която влезе в седмата си година и коства живота на към 400 хиляди души.

 Сирийската съпротива резервира главното си искане – Башар Асад да си върви
Сирийската съпротива резервира главното си искане – Башар Асад да си върви

Имаше спекулации, че могат да смекчат позицията си

На късата конференция преди тристранната среща Путин посочи: " Очевидно е, че процесът на промени няма да бъде елементарен , ще изисква взаимни отстъпки и отстъпки от всички страни, в това число явно от сирийското държавно управление. "

Руският президент също по този начин приветства специфичната роля на Ердоган и иранския президент Рохани , която са изиграли в мирния развой в Астана, акцентирайки, че военните дейности в Сирия няма да приключат по различен метод.

Рохани от своя страна разяснява, че е удовлетворен, че Турция, Иран и Русия са в тясно съдействие по мирния развой в Сирия , добавяйки, че е готова основата за политическо споразумяване на спора. Той също по този начин посочи, че има " потребност да се изкоренят последните кафези на тероризма в Сирия ".

Междувременно Рохани също по този начин сподели, че задгранично военно наличие в Сирия е задоволително, единствено в случай че е по покана на режима на Башар Асад.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР