Държавните ръководители на либералите се срещнаха днес в Брюксел, преди

...
Държавните ръководители на либералите се срещнаха днес в Брюксел, преди
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: От десетилетия Европа не се е сблъсквала с подобна хуманитарна катастрофа

Държавните ръководители на либералите се срещнаха през днешния ден в Брюксел, преди постоянното съвещание на Европейския съвет, на което водачите разискаха съветската военна експанзия против Украйна, тематиките за сигурността и защитата, COVID-19, енергетиката и така нататък

Лидерите, представляващи повече от 30 партии от 25 страни в цяла Европа, изслушаха вицепремиера на Украйна Олга Стефанишина, депутата Кира Рудик и Савик Шустер.

В качеството си на съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк приветства демократичните водачи и особено поздрави украинските им сътрудници за храбростта и напъните, които показват през последния месец, сблъсквайки се всекидневно с съветската експанзия и борейки се за европейските полезности.

„ Това е филантропична злополука, която не сме виждали от десетилетия. Тези бежанци ще продължат да идват. И нашите страни би трябвало да продължат да ги одобряват. Милиони хора бяха принудени да изоставен домовете си и ние сме длъжни да им подадем ръка. Всички ние сме виждали ужасяващите фотоси от Мариупол, само че не сме безсилни в тази обстановка. Смятам, че можем да увеличим натиска върху националните държавни управления да се спогодят за по-нататъшни ограничения, които да оказват помощ както на нашите украински партии-членки, по този начин и на народа на Украйна. “, безапелационен бе Кючюк, представен от пресофиса си.

Либералните водачи единомислещо приканиха за непрекъсната филантропична и военна помощ за Украйна, както и за непрекъсната организация за приемане на украински бежанци.

Съпредседателят на АЛДЕ напомни, че след среща на либералите, бюрото на партията е подхванало незабавни дейности за даване на краткотрайно участие на „ Sluha Narodu “, партията, учредена от президента Владимир Зеленски, което потвърждава за следващ път задължението на либералите към свободните украински жители.

Участие в лидерската среща на либералите взе и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който съобщи безапелационната си позиция, в поддръжка на Украйна и украинските жители и моли за поддръжка и съпричастност към бягащите от войната.
ТЕМА преди 1 час 1835 преди 2 часа 699 преди 2 часа 820
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР