Държавните лидери по света изразяват своята солидарност с и осъждат

...
Държавните лидери по света изразяват своята солидарност с и осъждат
Коментари Харесай

Австрия получи подкрепа от целия свят

Държавните водачи по света показват своята взаимност с и осъждат нападението, осведоми БГНЕС.
Френският президент Еманюел Макрон написа в Туитър на немски и френски: „ Ние, французите, споделяме шока и тъгата на австрийците след нападението над столицата им Виена. След Франция към този момент и другарска страна е атакувана. Това е нашата Европа. Нашите врагове би трябвало да знаят с кого си имат работа. Ние няма да се откажем ".
 Събуди ли Макрон ислямския тероризъм във Франция? Събуди ли Макрон ислямския тероризъм във Франция?
Последните събития във Франция след жестокото ликвидиране на преподавател, посочил карикатури на пророка Мохамед на своите възпитаници, разбуниха ис...
Председателят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел също осъди терористичната офанзива в центъра на Виена като нерешителен акт против живота и човешките полезности. " Мислите ми са за жертвите и хората във Виена след ужасната офанзива довечера. Цяла Европа е с Австрия в този миг ", сподели Мишел.
Подобни изказвания направиха ръководителят на Европейския парламент Дейвид Сасоли и представителят на външните работи на Европейски Съюз Жосеп Борел. Сасоли разяснява: " Ние следим новините за следващата офанзива в Европа с горест и смут. " Борел приказва за „ нерешителен акт на принуждение и ненавист “.
Германското външно министерство беше ужасено. Министерството съобщи в понеделник вечерта в Туитър, че има " ужасяващи и притеснителни известия " от австрийската столица. " Дори мащабът на терора към момента да не е предвидим, мислите ни са с ранените и жертвите в тези сложни часове ", подчертаха от външното министерство. И прибавиха: " Не би трябвало да се поддаваме на омразата, която би трябвало да разделя обществата ни ". Германският федерален финансов министър Олаф Шолц също написа за " ужасни вести ".  Други немски политици реагираха с смут на терористичната офанзива в центъра на Виена. Президентът на СПД Норберт Уолтър-Боржанс приказва в Tуитър за " шокиращи вести ". „ Какъвто и да е претекстът и който да е причинителят, такива дейности заслужават нулева приемливост и цялата суровост на закона ", показва в изявлението си той.
Лидерът на FDP Кристиан Линднер написа в Туитър: „ Нашите мисли са за Виена ".
Главният изпълнителен шеф на " Зелените " Майкъл Келнер написа в Туитър: „ Това е просто извънредно, с мисли за #Wien. Заедно против антисемитизма ”.
 Задържаният по съмнения за тероризъм остава в ареста Задържаният по съмнения за тероризъм остава в ареста
Задържаният в Бургас Мохамед Абдулкадер остава за непрекъснато в ареста. Решението е на Апелативния профилиран углавен съд, съ...
Комисарят на немското държавно управление за миграцията Анет Видман-Мауз също приказва посредством услугата за къси известия: „ Ужасни вести от Виена. Мислите ми са с жителите и службите за незабавна помощ на място “.
Германският финансов министър Петер Алтмайер също беше „ шокиран “. Атаката е една „ от доста напоследък. Следователно ние би трябвало да създадем доста повече, с цел да защитим нашите сънародници евреи и други почтени хора, доколкото е допустимо. Вашето доверие в нашата страна в никакъв случай не би трябвало да бъде разочаровано! “, написа той в Туитър.
Датският министър председател Мете Фредериксен също написа в Туитър за „ ужасна офанзива “. Нейните мисли са „ с жертвите, техните фамилии и целия австрийски народ. Дания е един до друг с Австрия в този сложен час ”.
След нападението във Виена приказва и испанският министър председател Педро Санчес. „ Омразата няма да пречупи обществото ни. Европа ще се опълчи на тероризма “, написа Санчес в понеделник вечерта в Туитър. Той приказва за " безсмислена офанзива " и увери за " взаимност с австрийския народ ".
Италианският външен министър Луиджи Ди Майо осъди офанзивата в понеделник вечерта във Виена като " страхлива офанзива ". „ С най-голяма угриженост следваме ужасните вести от Виена. Ние осъждаме с всички сили тази страхлива офанзива. Италия е покрай австрийския народ. Европа би трябвало да реагира “, написа в Туитър политикът от придвижването „ Пет звезди “.
 Арест за тероризъм е осъществен в Бургас Арест за тероризъм е осъществен в Бургас
Българин от сирийски генезис, както и още 15 индивида, са задържани при спецакция против тероризма в Бургас, оповестява Българска национална телевизия. Операцията в...
Министърът на защитата Лоренцо Герини изрече своите съболезнования на фамилиите на жертвите и на „ австрийския народ “. " Ценностите на Европа ще бъдат защитната преграда против тези офанзиви ", написа в Туитър Герини.
В светлината на хипотетичното нахлуване във Виена в понеделник вечерта английският министър председател Борис Джонсън беше „ надълбоко шокиран “. " Мислите на Англия са с хората на Австрия. Ние сме обединени с вас против тероризма ", написа Джонсън в Туитър.
С оглед на терористичната офанзива във Виена, претендентът за президент на Демократическата партия в Съединени американски щати Джо Байдън прикани хората да се обединят против омразата и насилието. " След ужасната терористична офанзива довечера във Виена, Австрия, Джил (съпругата му) и ние включваме жертвите и техните фамилии в нашите молебствия. Всички ние би трябвало да застанем дружно против омразата и насилието ", написа Байдън.
И държавното управление на Съединени американски щати реагира на терористичната офанзива във Виена. Съветникът по националната сигурност Робърт О`Брайън съобщи за нападението: " Няма опрощение за такава ненавист и принуждение. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР