Държавните лидери на страните от Г-7 ще проведат днес виртуална

...
Държавните лидери на страните от Г-7 ще проведат днес виртуална
Коментари Харесай

Страните от Г-7 се срещат виртуално за войната в Украйна


Държавните водачи на страните от Г-7 ще проведат през днешния ден виртуална среща на върха, отдадена на съветската инвазия в Украйна и следствията от нея, съобщи Франс прес, като се базира на информация на немското държавно управление, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8541
Ръководителите на седемте страни - Съединени американски щати, Германия, Франция, Италия, Англия, Канада и Япония, ще осъществят виртуалната среща този следобяд. Канцлерът на Германия Олаф Шолц, който ръководи Г-7 тази година, ще даде конференция от Берлин в 16:30 ч. по Гринуич.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски организира поредно диалози с Джо Байдън и Еманюел Макрон в подготовка за срещата на върха. Освен нея, на следващия ден в Париж стартира и конференция, отдадена на помощта за Украйна.

От Елисейския замък оповестиха, че в нея ще вземат присъединяване държавни и държавни ръководители, от 47 страни, както и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Белият дом също удостовери през вчерашния ден поддръжката на американския президент за Украйна.

Разговорите се организират на фона на продължаващия съветски обстрел по украинската инфраструктура, който води до прекъсване на електричеството на милиони поданици при започване на зимата.

На виртуалната среща на върха на страните от Г-7 се чака да се вземе присъединяване и Володимир Зеленски, разгласи представител на немското държавно управление, представен от Ройтерс. По думите му на нея няма да се поемат съответни задължения за доставки на оръжие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР