Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското

...
Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското
Коментари Харесай

Извънредно от президентството! Борисов и Радев се видяха на 4 очи и обсъдиха много важни теми

Държавните институции би трябвало да работят дружно по значимите за българското общество въпроси. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на министър-председателя Бойко Борисов, които разговаряха през днешния ден на „ Дондуков “ 2. Срещата се организира по самодейност на българския министър-председател и на нея бяха разисквани редица въпроси, свързани с укрепването на бранш „ Сигурност “, промените в правораздаването, плановете за рационализация на Въоръжените сили и позициите на Република България в интернационален проект, оповестяват от президентството.

На срещата беше очебийно смисъла на взетите решения на съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност от 30 май т.г. за възстановяване на мотивацията на служещите в бранш „ Сигурност “ и за ускорение реализацията на плановете за рационализация на Въоръжените сили. Държавният глава акцентира, че президентската институция пази ясно регламентирания развой на рационализация на Въоръжените сили и предоставената в границите на този развой военна експертиза. Важното е процесът на рационализация на Българската войска да не стопира, е позицията на президента.

Президентът Радев и министър-председателят Борисов бяха единомислещи, че страната ни се нуждае от ефикасна битка с корупцията, която да отговори на упованията на българските жители за правдивост. Министър-председателят оцени високо апела на президента Радев за основаването на обединен орган за битка с корупцията по високите етажи на властта.

Общо беше мнението, че отстояването на позициите на страната ни в интернационален проект изисква единодушие и общи дейности от страна на всички страни институции. Министър-председателят срещна президента с резултатите от извършените неотдавна свои визити в Република Франция, Федерална република Германия и Република Хърватия, а президентът Радев – с визитите си в района на Югоизточна Европа и с идните си визити в Република Черна гора и Италианската република, по покана на президентите на двете страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР