Държавните институции днес потвърдиха, че ТЕЦовете на Христо Ковачки сами

...
Държавните институции днес потвърдиха, че ТЕЦовете на Христо Ковачки сами
Коментари Харесай

Димитър Делчев: ТЕЦ-овете на Ковачки сами са се проверявали за вредни газове

Държавните институции през днешния ден потвърдиха, че ТЕЦовете на Христо Ковачки сами са се проверявали за количеството въглеродни излъчвания, които изпускат в атмосферата. Това сподели депутатът от ИБГНИ Димитър Делчев на първото съвещание всъщност на Комисията по проверка.

Вчера тя изслуша сигнали на жители за висша корупция във властта. Комисията беше осведомена от журналиста на БиволЪ Димитър Чобанов с имитация на данните за въглеродни излъчвания на електроцентрали, свързани с Христо Ковачки. На съвещанието участва и служебният министър на околната среда и водите Асен Личев, представители на Службата по акредитация и Агенцията за околна среда.

След чуване на страните, Димитър Делчев разказа обстановката с контрола на въглеродните излъчвания като неуместна. Създават се лаборатории към самите електроцентрали, които засичат лично нездравословните излъчвания. Отгоре на вдичко лабораториите на централите може да се верифицират от свързани с тях лица. Делчев заключи, че както централите се контролират сами, по този начин може и потребителите на Топлофикация сами да си пресмятат употребяваната топлинна сила и да си дефинират сами сметките. Това, обаче, не се случва.

Вносителите на сигнала правят оценка вредите от манипулираните калкулации на 30 млн. евро. Моделът освен дава опция за облагодетелстване на частни лица с милиони левове, само че и основава предпоставки за следствия и наказания от Европейска комисия. Делчев предложи на комисията да внесе законодателни промени, с които да се избегнат глобите и да се предотвратят злоупотребите, като се обезпечи по-строг държавен надзор върху процеса на премерване на нездравословни излъчвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР