Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще обсъдят

...
Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще обсъдят
Коментари Харесай

Европейският съвет обсъжда Украйна, миграцията, енергийния преход и разширяването на ЕС в Гранада

Държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще обсъдят през днешния ден на съвещание в испанския град Гранада поддръжката за Украйна, миграцията, енергийния преход. В срещата България е представлявана от премиера Николай Денков.

„ Това събиране има особено значение: освен ще водим градивен разговор по най-важните въпроси, пред които е изправен нашия Съюз сега, като миграцията, само че тази среща бележи началото на значим развой на мислене по отношение на бъдещите цели на нашия Съюз. Започвайки в Гранада, нашите полемики ще ни разрешат групово да начертаем курса на Съюза, определяйки неговата посока и цели за идващите години. Резултатът от нашия умствен развой през идващите няколко месеца ще оформи стратегическия дневен ред 2024-2029 година “, показва ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в поканата за присъединяване в срещата на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз.

Той посочи, че в допълнение към този „ стратегически дневен ред “, неразделна част от полемиката ще бъде бъдещето на разширения Европейски съюз и „ последствията, които това разширение може да докара “ за самия Европейски Съюз и за страните-кандидатки.

Разговорите ще обиден също разширението на Европейски Съюз и обвързваните с това благоприятни условия за взимане на общи решения.

„ Когато Русия нахлу в Украйна предходната година, очертахме посоката за обезпечаването на суверенитета на Европейски Съюз, като предприехме общо подсилване на отбранителните качества, намалихме енергийното ползване и предприехме дейности за икономическа резистентност “, добавя Мишел.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР