Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС обсъдиха мерките

...
Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС обсъдиха мерките
Коментари Харесай

Европейският съвет завърши без решение за затваряне на границите в ЕС

Държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз разискаха ограниченията против пандемията от коронавирус, като се реши да бъдат приложени ограничавания за несъществените пътувания и те да бъдат извънредно непрепоръчителни. Това заяви след онлайн съвещанието ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е уточни, че пътуванията през границите в Европейски Съюз, както и в европейските страни, би трябвало да бъдат единствено с основателна цел, изключително за опазване на действието на единния пазар. В идващите дни Европейска комисия ще предложи ограничения за границите, тъй че да се избегне безцелното им затваряне, разясни тя.

Мишел означи, че ограниченията би трябвало да бъдат гъвкави и, когато се постанова, да бъдат в допълнение повишавани. По неговите думи Европейски Съюз упорства периодите за доставка на имунизациите да се спазят и имунизацията да се форсира.

Фон дер Лайен и Мишел показаха, че с решението на Съвета на Европейски Съюз от последните часове става допустимо взаимното признание на данните от антигенни проби и по метода PCR. Те допълниха, че следва да се посочи общ набор от данни, които да се съдържат в удостоверенията за сложена ваксина.

Засега в Европейски Съюз няма единомислещо решение по какъв начин удостоверенията да бъдат употребявани. Предвижда се да се намерения по какъв начин да не бъдат дискриминирани хората, които не си слагат ваксина по състоятелен мотив, да вземем за пример поради здравословното им положение, добави Мишел.

Фон дер Лайен съобщи, че е належащо изследванията в Европейски Съюз за разновидности на вируса на коронавирус да се покачат пет пъти, с цел да се наблюдава разпространяването на разновидностите на болестта и противоепидемичните ограничения да бъдат съобразявани с измененията. Тя посочи, че Европейска комисия ще обезпечи средства за тези спомагателни проучвания на позитивните проби на инфектираните.



Председателят на Европейска комисия добави, че в Европейски Съюз ще бъде въведена четвърта категория в класифицирането на епидемиологичната конюнктура в страните - мрачно червен. За пасажери от такива страни към Европейски Съюз ще се изисква тест преди тръгване и карантина при идване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР