Държавните и правителствените ръководители на страните членки на Европейския съюз

...
Държавните и правителствените ръководители на страните членки на Европейския съюз
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС проправиха пътя за бъдещи търговски преговори с Великобритания

Държавните и държавните ръководители на страните членки на Европейския съюз се съгласиха да стартират подготовка за търговски договаряния с Великобритани я, откакто английският министър председател Тереза Мей призна, че има да се извърви още път в договарянията по отношение на Брекзит.

Както се очакваше, нейните сътрудници от останалите 27 страни членки се схванаха по време на срещата на върха в Брюксел, че не е реализиран задоволителен прогрес по други въпроси, с цел да стартират в този момент публични търговски договаряния .

 Меркел: Ще има Брекзит
Меркел: Ще има Брекзит

Канцлерът на Германия е оптимист за договарянията

Но със започването на вътрешни договаряния, те проправят пътя за тяхното започване, евентуално през декември .

Тереза Мей посочи, че била " окуражена и положителна " по отношение на договарянията.

Останалите 27 водачи на страните членки на Европейски Съюз се събраха в Брюксел, с цел да създадат оценка на напредъка, реализиран до момента в договарянията с Англия за Брекзит, като страната би трябвало да излезе от Европейски Съюз през март 2019 година

Те публично заключиха, че е бил реализиран " непълен прогрес " в договарянията за правата на жителите на Европейски Съюз във Англия, финансовите отговорности на Обединеното кралство и границата сред Ирландия и Северна Ирландия, с цел да могат да преминат към втората фаза на договарянията с Англия, в която ще се разискват комерсиалните връзки.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обаче съобщи, че са дали зелена светлина на подготовката на " втората фаза " на договарянията за Брекзит , свързани с търговията.

 Искаме да останете и след Брекзит, разгласи Лондон на жителите от Европейски Съюз
Искаме да останете и след Брекзит, разгласи Лондон на жителите от Европейски Съюз

В отворено писмо на английския министър председател

Говорейки след срещата, Тереза Мей посочи: " Амбицирана и положителна съм за бъдещето на Англия и за тези договаряния, само че знам, че към момента имаме да извървим много път. "

На работната вечеря нощес Тереза Мей насочи персонална молба към сътрудниците си от Европейски Съюз, казвайки им, че " ние би трябвало да работим дружно, с цел да реализираме резултат, зад който можем да застанем и да защитим пред нашите нации ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР