Държавните и правителствените ръководители на 192-е държави членки на ООН

...
Държавните и правителствените ръководители на 192-е държави членки на ООН
Коментари Харесай

79-ата сесия на ООН в Ню Йорк се провежда под надслов Да не изоставяме никого

Държавните и държавните ръководители на 192-е страни членки на Организация на обединените нации се събраха тази заран в централата на организацията за откриването на Общия спор на 79-та сесия на организацията. Ръководител на българската делегация е президентът Румен Радев. Официалната му тирада пред високия международен конгрес е на следващия ден.

Българският президент взе участие тази заран дружно с всички международни водачи в откриването на общия спор, чиято тематика тази година е „ Да не изоставяме никого: Да действаме дружно за напредъка на мира, устойчивото развиване и човешкото достолепие за актуалните и бъдещите генерации “.

Веднага по-късно организира и първата си публична среща тук с президента на Виетнам. Пред медиите Румен Радев уточни, че главната цел сложена от предходната сесия на общото заседание Организация на обединените нации за подсилване на световната среда за сигурност не беше изпълнена, а таз годишният спор се организира в условия на световни рецесии с продължаващата и ескалираща война в Украйна и невижданата филантропична рецесия в близкия изток, международният тероризъм и транснационалната проведена престъпност.

" Всичко това изисква нашата незабавна реакция както Гутериш сподели доскоро - светът не може да продължава повече по този метод. Необходими са дълбоки промени. Основните упования на международната общественост са свързани с подсилване на Организация на обединените нации за разрешаване на спорове и точно в тези процеси България има своята значима роля ".

По-късно през днешния ден президентът ще има срещи и с министрите на външните работи на Кралство Саудитска Арабия и на Оман. Тук той ще взе участие и в срещата на високо ниво на Глобалната коалиция против опасността от синтетични наркотични субстанции, която се организира под патронажа на президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радев ще бъдат и посетители на обичайна публична вечеря, давана от американския президент в чест на международните водачи.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР