Държавните и правителствени ръководители на държави членки на НАТО в

...
Държавните и правителствени ръководители на държави членки на НАТО в
Коментари Харесай

България ще домакинства среща на държавите в НАТО от Югоизточна Европа

Държавните и държавни ръководители на страни членки на НАТО в Югоизточна Европа ще се срещнат в София. Това заяви държавната осведомителна работа.
Домакин ще бъде министър-председателят Кирил Петков. На срещата ще участват държавните и държавни ръководители на страни членки на НАТО в Югоизточна Европа. Форумът ще се състои на 28 март в резиденция „ Бояна ”.

Новината идва единствено ден след края на срещата на върха на НАТО в Брюксел, на която участва и американският президент Джо Байдън.

Лидерите на НАТО се споразумяха да разположат четири бойни групи в Източна Европа, се споделя в изказване от срещата на върха в Брюксел.

" Създаваме четири спомагателни многонационални бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия ", се споделя в документа.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че във връзка със обстановката в Украйна съдружниците ускоряват отбраната си против евентуални химически, биологични и нуклеарни закани.

" Повишаваме готовността на съдружниците за битка с химически, биологични и нуклеарни закани. Главният ни боен пълководец военачалник Уолтърс задейства химическата, биологическата, радиологичната и нуклеарната отбрана на НАТО. Съюзниците ще разположат спомагателни детайли за химическа, биологическа и нуклеарна отбрана, с цел да подсилят нашите нови и съществуващи бойни групи ", съобщи той на конференция след изключителната среща на върха на Алианса в Брюксел.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР