Държавните горски предприятия са увеличили приходите си с близо 35

...
Държавните горски предприятия са увеличили приходите си с близо 35
Коментари Харесай

35 млн. лв. донесе електронната продажба на дървесина за 6 години

Държавните горски предприятия са нараснали приходите си с близо 35 млн. лева след въвеждането в употреба на платформата за осъществяване на електронни търгове за продажба на дървесина. По-големите приходи идват от нарастването на в началото оповестената цена на дървесината, която е препоръчана на търг. С платформата работят три от шестте държавни горски предприятия, които продават дървесина, добита от държавните горски територии. Това са Югозападното държавно дружество (ЮЗДП), Северозападното държавно дружество (СЗДП) и Североизточното държавно дружество (СИДП), оповестиха от създалото платформата сдружение " Информационно обслужване ".

Приходите от електронни търгове на дървесина са над 146 млн. лева, като единствено за последната година те са повече от 60 млн. лева

От стартирането на платформата в употреба през 2016 година до момента са извършени близо 2500 електронни търга. Наддаванията приблизително на търг са по 28, а най-оспорваният търг е бил с 503 стъпки за наддаване.
 За сериозен спад в добива на дървесина сигнализират от сектора
За сериозен спад в добива на дървесина сигнализират от сектора

Отчитат понижение с 2.5 млн. куб. м за 2 години

Електронната платформата улеснява регистрацията на участниците в търговете и работата на комисиите по тръжните процедури. За достъп до платформата и присъединяване в наддаването се изисква единствено първична регистрация и Квалифициран електронен автограф (КЕП). Електронните търгове в платформата са с очевидно наддаване и се организират в действително време през уеб браузър. Участниците могат да наддават в електронния търг на всички места и когато и да е. Цялата документи е напълно в електронен формат.

С помощта на интегрираната услуга за засвидетелствуване на време и наличие Time Stamp се подсигурява достоверността на документите и подадените предложения от участниците в платформата. Тя защищава както тръжните комисии, по този начин и лицата, решили да вземат участие в наддаването.

Системата автоматизирано прави класиране на база най-висока препоръчана цена, с което доста се понижават обжалванията на процедурите и се подсигурява честността на извършения търг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР