Държавните глави от страните, участващи във формата Б9 (страните от

...
Държавните глави от страните, участващи във формата Б9 (страните от
Коментари Харесай

Президентите от Източния фланг на НАТО осъдиха руските бомбардировки в Украйна

Държавните глави от страните, участващи във формата Б9 (страните от източния фланг на НАТО) осъдиха в своя декларация всеобщите съветски бомбардировки против градове в Украйна, оповестиха от администрацията на президента Румен Радев.

В взаимната декларация президентите на България, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния и Словакия осъдиха всеобщите съветски бомбардировки против градове в Украйна. 
 Румен Радев би обсъждал участието на Украйна в НАТО едвам след мир
Румен Радев би обсъждал участието на Украйна в НАТО едвам след мир

Декларацията от срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 бе в друга среда на сигурност

Президентите на страните от Източния фланг на Алианса приканиха за незабавното прекратяване на офанзивите против цивилни цели на територията на Украйна, които в сходство с интернационалното право се третират като военни закононарушения .

Те дефинират опасността за потребление на нуклеарни оръжия от страна на Русия като неприемлива и удостоверяват своя ангажимент към гарантиране на груповата си сигурност .

Припомняме, форматът Букурещ 9 (Б9) е самодейност, показана от президентите на Румъния и Полша Клаус Йоханис и Анджей Дуда. В нея вземат участие страните членки на НАТО, които са в Източния фланг на алианса: България, Чехия, Естония, Литва, Латвия, Полша, Румъния, Словакия и Унгария.

Първата среща на Б9 беше проведена през ноември 2015 г .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР