Държавните глави и правителствените ръководители на ЕС приеха Декларацията от

...
Държавните глави и правителствените ръководители на ЕС приеха Декларацията от
Коментари Харесай

Евролидерите приеха Декларацията от Сибиу за бъдещето на ЕС

Държавните глави и държавните ръководители на Европейски Съюз одобриха Декларацията от Сибиу за бъдещето на Европейски Съюз . Декларацията е призната на среща на върха в Сибиу, Румъния.

В нея са заложени 10 уговорката на Общността:

" Ние, водачите на Европейския съюз, се събрахме в Сибиу, с цел да обсъдим и очертаем нашето общо бъдеще.

След няколко седмици европейците ще изберат своите представители в Европейския парламент, четиридесет години, откакто за първи път упражниха това главно право. Европа, обединена още веднъж в мир и народна власт, е единствено едно от многото постижения. От основаването си Европейският съюз, воден от своите полезности и свободи, носи непоклатимост и разцвет — както на всички места в Европа, по този начин и оттатък нейните граници. През годините той се трансформира в главен фактор на интернационалната сцена. Обединявайки към половин милиард жители, с конкурентоспособен обединен пазар, Европейският съюз е водач в международната търговия и образува световната политика.
 Снимка 422488
Източник:

Потвърждаваме увереността си, че единни ще бъдем по-силни в този свят, изпълнен с растяща неустановеност и провокации. Съзнаваме отговорността си като водачи да създадем нашия Съюз по-силен, а нашето бъдеще — по-светло, като признаваме европейската вероятност за другите европейски страни. Ето за какво през днешния ден единомислещо одобряваме 10 уговорката, които ще ни оказват помощ да посрещнем тази отговорност:

Ще застанем зад една единна Европа — от изток до запад, от север до юг. Преди тридесет години милиони хора се пребориха за своята независимост и за единение и унищожиха желязната завеса, която десетилетия разделяше Европа. Няма място за разделяния, които работят срещу нашия групов интерес.

Ще останем единни все пак . Ще се поддържаме взаимно в сложни времена и постоянно ще бъдем единни. Можем и ще приказваме с един общ глас.

Ще търсим постоянно общи решения , като се вслушваме един в различен в дух на съгласие и почитание.

Ще продължим да пазиме метода си на живот, демокрацията и върховенството на закона . Неотменимите права и главните свободи на всички европейци бяха завоювани с битка и в никакъв случай не би трябвало да се възприемат като даденост. Ще поддържаме нашите общи полезности и правила, залегнали в Договорите.
 Снимка 422486
Източник:

Ще насочваме напъните си натам, където те са най-необходими. Европа ще продължи да бъде " огромна по огромните въпроси ". Ще продължим да се вслушваме в проблемите и очакванията на всички европейци, като доближаваме Съюза до неговите жители, и ще работим уместно, с упоритост и решителност.

Винаги ще се застъпваме за правилото на правдивост , било то на пазара на труда, в обществената сфера, в стопанската система или в цифровата промяна. Ще продължим да понижаваме разликите сред нас и постоянно ще оказваме помощ на най-уязвимите в Европа, поставяйки хората над политиката.

Ще намерим средствата, с които да отговорим на нашите упоритости. Ще осигурим на Съюза средствата, нужни за реализиране на неговите цели и осъществяване на неговите политики.

Ще осигурим бъдещето на идващите генерации европейци . Ще влагаме в младежите и ще изградим приспособен към бъдещето Съюз, който може да се оправи с най-належащите провокации на 21-ви век.

Ще пазиме нашите жители и ще подсигуряваме тяхната сигурност , като залагаме на нашата мека и твърда мощ и работим с интернационалните си сътрудници.

Европа ще бъде виновен световен водач . Предизвикателствата, пред които сме изправени, засягат всички нас. Ще продължим да работим с нашите сътрудници по света, с цел да поддържаме и построяваме един учреден на правила интернационален ред , да използваме оптимално новите търговски благоприятни условия и дружно да се оправяме с световни проблеми, като опазването на околната среда и битката с изменението на климата.

Решенията, които вземаме, ще следват духа и буквата на тези 10 уговорката. Съюзът през днешния ден е по-силен от Съюза през вчерашния ден и желаеме да продължим да го вършим все по-силен и на следващия ден. Това е нашият ангажимент към бъдещите генерации. Това е духът на Сибиу и на един нов Съюз от 27 члена, подготвен да прегърне бъдещото си като едно цяло ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР