Държавни родилни болници в Португалия може да бъдат затворени окончателно

...
Държавни родилни болници в Португалия може да бъдат затворени окончателно
Коментари Харесай

Липса на лекари: Родилни отделения в Португалия затварят заради липсата на персонал

Държавни родилни лечебни заведения в Португалия може да бъдат затворени дефинитивно поради неналичието на акушер-гинеколози, осведомят от Euronews Португалия.

Според ръководителя на оперативната група за незабавна акушерска и трудова помощ - няма друго решение в кратковременен проект.

Работната група беше основана през юни, с цел да се оправи с рецесията, която принуди бременни дами да пътуват десетки километри, с цел да родят.
През месеците юли и август работихме върху реорганизацията на отделенията по акушерство, гинекология и неонатологични грижи. Смятаме, че това евентуално ще се отрази върху концентрацията на запаси. Някои лечебни заведения не могат да поддържат отворени своите незабавни и родилни отделения.
Диого Айрес де Кампос, ръководител на Работната група за незабавна акушерска помощ

Филипа Соарес от Euronews Португалия споделя, че по време на тази рецесия, 2 бебета и една бременна жена починаха при пренасяне в друга болница поради липса на свободни места в неонатологията. Смъртните случаи се проверяват, а здравният министър подаде оставка.

Според Диого Айрес де Кампос от Националната здравна работа би трябвало да бъде подсилена с към 200/250 експерти по акушерство и гинекология, главно в южната част на Португалия.

През последните години смъртността при бременните в страната се усили до най-високото си равнище от 38 години.

Доклад, в който се проверява казусът, демонстрира и че от ден на ден дами със болести, при които бременността е рискована, забременяват. Освен това броят на дамите, които идват от други страни в Португалия, с цел да родят, се е нараснал.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР