Държавни обвинители от Районна прокуратура–Смолян участват в поредица от срещи

...
Държавни обвинители от Районна прокуратура–Смолян участват в поредица от срещи
Коментари Харесай

Прокурори от Смолян се срещат с жители на погранични села заради мигрантския натиск и телефонните измами

Държавни обвинители от Районна прокуратура–Смолян вземат участие в поредност от срещи с поданици на пограничните села в района, като съществени тематики на срещите са мигрантският напън, каналджийството и телефонните измами. Първата сказка е била с популацията на рудоземското село Елховец, осведомят от пресцентъра на Апелативна прокуратура. Населеното място се намира на към 30 км от границата с Гърция.

На хората било разяснено по какъв начин да реагират и къде да подадат сигнал, в случай че виждат непознати жители в селото, както и какви са наказванията за каналджийство.

Подробно били разисквани и и схемите на телефонни измами и хората били посъветвани да не се доверяват на непознати, които им се обаждат и се пробват да ги подведат, искайки им пари или златни украшения за потърпевши от произшествия техни близки, за интервенции в болница и други

На срещите участвали още представители на полицията и локалната власт.

Предстоят още срещи на прокурори от зоната на Апелативна прокуратура–Пловдив с поданици на пограничните села в регионите на Хасково, Кърджали и Смолян.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР