Държавни глави на 17 държави са поканени да присъстват на

...
Държавни глави на 17 държави са поканени да присъстват на
Коментари Харесай

Радев отива да уважи Ердоган

Държавни глави на 17 страни са поканени да участват на церемонията по встъпването в служба на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, оповестиха от неговата пресслужба. Церемонията ще се състои в понеделник в президентския замък „ Бештепе” в Анкара.

С церемонията ще се означи и началото на новата форма на ръководство на Турция – президентска система, за пръв път след 1923 година. Според известието на президентската пресслужба 17 държавни глави са дали отговор позитивно и ще дойдат в Анкара. Заявили са наличие и 8 министър председатели и ръководители на парламенти.

От държавните глави, които са удостоверили, че ще участват, се показва президентът на България Румен Радев, президентите на Македония, Босна и Херцеговина, Грузия, Украйна, Венецуела, Пакистан, Казахстан, Киргизистан и други От президентството на Република България потвърдиха информацията.

След церемонията по полагането на клетва Ердоган ще даде публична вечеря за високите посетители, заяви Би Ти Ви. В „ Държавен вестник” беше оповестено имущественото положение на стария-нов президент на Турция - 6 347 000 турски лири са активите на турския държавен глава.

Освен това той има имот земя от 2000 кв.м. на стойност 10 000 турски лири в село Думанлъ, окръг Ризе. Ердоган е притежател на жилище в региона Юскюдар в Истанбул на стойност 4 млн. турски лири. Има единствено един автомобил - марка Audi A8 за 234 000 турски лири. Ердоган бил дебитор – дължал 2 млн. турски лири на предприемача Мехмет Гюр за вилата си в Късъклъ, излиза наяве от информацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР