Държавни глави на 17 държави са поканени да присъстват на

...
Държавни глави на 17 държави са поканени да присъстват на
Коментари Харесай

Президентът Радев ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган

Държавни глави на 17 страни са поканени да участват на церемонията по встъпването в служба на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, оповестиха от неговата пресслужба. Заявили са наличие и осем министър председатели и ръководители на парламенти.


От държавните глави, които са удостоверили, че ще участват се показва президентът на България Румен Радев, президентите на Македония, Босна и Херцеговина, Грузия, Украйна, Венецуела, Пакистан, Казахстан, Киргизистан и други От президентството на Република България потвърдиха информацията.

Церемонията ще се състои в понеделник, в президентския замък Бештепе в Анкара и с нея ще се означи и началото на новата форма на ръководство на Турция - президентска система, за пръв път след 1923 година След церемонията Ердоган ще даде публична вечеря за високите посетители.

 Румен Радев поздрави Ердоган във връзка преизбирането му за президент Румен Радев поздрави Ердоган във връзка преизбирането му за президент
Държавният глава Румен Радев поздрави Реджеп Тайип Ердоган във връзка преизбирането му за президент на Република Турция, оповестиха от прессекретариата на...

В Държавен вестник беше оповестено имущественото положение на стария-нов президент на Турция - 6 млн. и 347 000 турски лири. Той има имот земя от 2 000 кв.м. на стойност 10 000 турски лири в село Думанлъ, окръг Ризе, жилище в региона Юскюдар в Истанбул на стойност 4 млн. турски лири, както и автомобил марка Ауди А8 за 234 000 турски лири. Освен това, Ердоган бил дебитор - дължал 2 млн. турски лири на предприемача Мехмет Гюр за вилата си в Късъклъ, излиза наяве още от информацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР